Liberalii buzoieni intenționează să facă plângere la DNA în cazul achiziției de către Compania de Apă Buzău a hotelului Crâng, imobil care ar fi fost scos la vânzare cu o sumă mai mică cu 1 milion de euro decât cea pentru care a fost vândut către operatorul de apă buzoian. Candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Buzău, Ovidiu Anghel a declarat că achiziția este una păguboasă și că normal ar fi fost ca ea să se facă în urma unei consultări publice sau a unei consultări a Consiliului Local Municipal.

,,Cred că acest subiect este de competenţa DNA și ne vom consulta cu avocaţii pentru a face o plângere împotriva domnului Tescaru, domnul director al Companiei de Apă, căruia îi solicităm demisia urgentă şi sperăm ca organele abilitate ale statului să se autosesizeze şi să vadă ce s-a făcut cu cei aproape două ¬mi¬lioane de euro furaţi din banii buzoienilor. Acesta este un model de succes al conducerii Companiei de Apă. Cred că este nevoie cât mai repede de un audit, extern dacă se poate, şi la Compania de Apă să vedem clar dacă mai există şi alte contracte încheiate de domnul Tescaru din banii buzoienilor, pentru că, în ciuda acestor investiţii, foarte profitabile pentru unii din conducerea companiei, avem cea mai proastă şi cea mai scumpă apă din țară”, a declarat Ovidiu Anghel, candidatul PNL la Primăria Buzău.

Conform contractului de cumpărare prezentat de liberalul Ovidiu Anghel suma cu care Compania de Apă Buzău a cumpărat hotelul de pe strada Spiru Haret se ridică la 1,745 milioane euro, în condițiile în care imobilul se afla la vânzare pe site-urile specializate de mai bine de un an cu suma de 700.000 euro. Mai mult, spune liberalul Ovidiu Anghel, Compania de Apă a livrat aproximativ 850.000 de lei în mai cinci tranșe societății care deținea imobilul înainte de a exista un contract semnat. Taxele notariale plătite de Compania de Apă s-au ridicat la 77.000 lei.

2 COMENTARII

  1. A facut un calcul al chiriei pe care o plateste in prezent Compania de Apa pentru sediul actual marele (in diametru) Ovidiu Anghel ??? Sau nici macar nu stie ca sediul pe care il detine in prezent compania este detinut cu chirie ?? Nu era mai rentabil sa-si achizitioneze propriul sediu ??? Doamne, fereste-ne de astia care nu au nimic in cap dar isi doresc functii inalte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.