Scutaru
Liberalii buzoieni nu văd cu ochi buni propunerea senatorului PNL PNL Sorin Ilieşiu care susţine schimbarea din funcţia de preşedinte al PNL a lui Crin Antonescu, susţinându-l pentru această poziţie pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care să fie candidat la prezidenţiale sau candidat pentru funcţia de premier din partea USL.
De pildă, președintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru, susține că înlocuirea lui Antonescu la cârma PNL ”ar fi o mutare absolut pripită”.
”Ar fi o mutare absolut pripită schimbarea președintelui. Nu se pune problema de schimbare a președintelui și nu pot decât să spun că e o mare greșeală ca în timpul acestor negocieri dificile cu PSD să avem o asemenea atitudine. Imi pare rău că fostul premier Tăriceanu dă satisfacție prin comportamentul său unor persoane care își doresc ca PNL să intre în perioade de turbulențe și o spun ca un om care la congresul din 2009 l a susținut pe domnul Tăriceanu până-n ultimul moment. Regret că are un asemenea comportament”, a declarat George Scutaru.
Deputatul PNL de Buzău, George Scutaru, a mai declarat că dacă PSD nu mai dorește să guverneze alături de liberali, cabinetul Ponta trebuie să-și depună mandatul: ”PNL este co fondator al USL. Ținem la USL la fel de mult ca PSD, aștept din partea premierului o atitudine corectă față de PNL și de cel care I a fost partener loial și mă refer la Crin Antonescu. PNL este parid de guvernare dar asta nu înseamnă că pentru a rămâne la guvernare trebuie să îndurăm tot felul de umilințe din partea PSD. ”Dacă PSD dorește ca liberalii să nu mai fie la guvernare, Cabinetul Ponta, cu domnul Ponta, trebuie să -și depună mandatul, în frunte cu premierul. La guveranre am ajuns împreună în baza unui vot pentru USL, nu pentru PC, pentru UNPR, PNL sau PSD.”, a mai spus Scutaru.
De asemenea, deputatul PNL de Buzău, Titi Holban, a declarat marți că nu crede în soluția schimbării lui Crin Antonescu de la șefia formațiunii liberale și înlocuirea sa cu Călin POpescu Tăriceanu. ”Nu cred că este nevoie de schimbarea lui Crin Antonescu. Trebuie menținut, la fel și USL. PNL trebuie să meargă în continuare alături de PSD. Toată lumea știe pentru ce a fost făcută USL: Antonescu președinte și Ponta premier. Trebui să ne așezăm la masa discuțiilor și să găsim soluția cea mai bună pentru noi si pentru PSD”, a declarant Titi Holban. El a mai precizat că deși Călin POpescu Tăriceanu este un politician ”redutabil” Crin Antonescu trebuie menținut la șefia PNL. ”Tăriceanu este un politician redutabil. s a văzut asta în perioada în care a fost premier, s a menținut și apoi, dar eu îl susțin pe Antonescu. La momentul acesta trebuie rezolvata criza din USL iar eu cred că o să fie depășită în scurt timp prin discuții”, a mai spus deputatul PNL de Buzău, Titi Holban.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.