Liberalii buzoieni se dezic de declarațiile președintelui Consiliului Județean, Victor Mocanu, făcute la finalul ședinței miniparlamentului județean de marți referitoare la activitatea deficitară a medicilor din Spitalul Județean. Vicepreședintele PNL Cristi Bîgiu a spus astăzi că declarațiile lui Mocanu cu trimitere la halatele albe sunt un punct de vedere personal, nicidecum punctul de vedere al Uniunii Social Liberale.
„În nici un caz aceste declarații nu sunt o poziție a USL și noi ca liberali ne dezicem de poziția președintelui Consiliului Județean și de acuzele aduse medicilor. Bănuiesc că nu este nici punctul de vedere al PSD dar sunt convins că și dânșii vor avea o poziție în acest sens. Știm că sunt probleme în sistemul sanitar românesc dar mai întâi trebuie să punem umărul să facem ceva și nu să demolăm”, a afirmat senatorul liberal Cristi Bîgiu.
Liberalii consideră că gestul președintelui Consiliului Județean de a-i pune la zid pe medicii din Spitalul Județean pune în pericol întreaga unitate spitalicească buzoiană dar și serviciul SMURD care ar putea fi desființat dacă cei patru medici de la UPU își mențin hotărârea de a demisiona.
„Consider că președintele Consiliului Județean a făcut un gest inconștient, pentru că dacă acești patru medici s-ar putea să nu își retragă demisiile, sistemul UPU Buzău va fi foarte afectat într-o astfel de situație, aceste demisii ar putea duce la declasarea Spitalului Județean Buzău și automat la diminuare bugetului cu peste 10%. Se poate desființa UPU Buzău iar asta ar duce și la desființarea SMURD Buzău. Să nu uităm că domnul doctor Cojocaru și-a dat demisia după ce cu o seară înainte de declarațiile doomnului Mocanu a avut de consultat 170 de pacienți și sunt convins că dânsul și-a făcut treaba din punct de vedere medical chiar dacă nu a putut sta de vorbă cu rudele pacienților”, a declarat vicepreședintele liberal Cristi Bîgiu.
De asemenea, liberalii consideră că șeful Consiliului Județean a greșit dând o conotație electorală declarației sale prin faptul că a afirmat că nu este interesat de votul medicilor. „Nu e normal să spui că nu mă interesează votul medicilor și nici al asistenților dar mă gândesc la cetățeanul Buzăului. Nu suntem în campanie electorală, nu facem niște gesturi cât timp suntem într-o funcție din administrația publică nici pentru a câștiga voturi și nici pentru a influența voturi. Este păcat că s-a ajuns aici”, a precizat senatorul liberal Cristi Bîgiu.
Președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, a lansat marți un atac dur la adresa halatelor albe din Spitalul Județean, atac care a fost urmat de demisiile a patru medici de la UPU. Cadrele medicale au fost deranjate de precizările lui Mocanu care a spus la finalul ședinței Consiliului Județean că medicii și asistenții din spital își tratează pacienții cu superioritate, nu dialoghează cu aparținătorii pacienților, unii îi ceartă pe bolnavi în timp ce alți medici condiționează actul medical ori îi trimit pe pacienți la cabinetele lor particulare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.