La Buzău, Uniunea Social Liberală continuă să funcționeze doar pe hârtie. În practică, social democrații continuă să renege varianta cu senatorul Cristi Bîgiu susținut la președinția Consiliului Județean și refuză categorice orice dialog cu liberalii.
Prezent ieri într-o conferință de presă, candidatul USL la CJ Buzău, Cristi Bîgiu a declarat că deși relația cu PSD s-a rupt în momentul anunțului privind candidatura sa la miniparlamentul județean, la un moment dat, liderii celor două formațiuni vor trebui să se întâlnească și să pună pe hârtie un plan bine gândit pentru câștigarea alegerilor locale în județ.
”Sunt foruri ale partidului care trebuie să colaboreze. Bănuiesc că va trebui să ne întâlnim la un moment dat și să facem o analiză a candidaturilor pe județ. Trebuie să vedem dacă sunt localități unde vom candida împreună, unde vom candida separat, care va fi raportul pe listele comune și astea sunt lucruri care se vor discuta în cadrul unor comisii formate atât la nivelul PNL cât și al PSD și PC și se vor lua decizii care vor trebui aprobate de președinții tuturor partidelor”, a declarat vicepreședintele PNL, Cristi Bîgiu.
Senatorul liberal a mai declarat că nu au existat întâlniri la nivel de USL în ultimele luni dar este posibil ca în perioada următoare să se intre la discuții pentru că toate partidele din USL au primit adrese de la Centru pentru a-și prezenta candidaturile la alegerile locale din 2012:„Aici e vorba de probleme de comunitate. Nu contează dacă sunt eu prieten cu cineva sau nu. Nu e vorba nici de a ieși la o cafea cu cineva, nici de a ieși undeva ca amici ci este o problemă pur instituțională.”
Totodată, senatorul liberal, desemnat candidat unic al USL pentru președinția Consiliului Județean, s-a declarat convins că reprezentanții USL de la nivelul județului Buzău se vor întâlni, până la urmă, în interesul comunității:„Nu am făcut vreo solicitare ca partid să avem vreo întâlnire și nici dânșii nu au făcut așa ceva. Dacă interesează sau nu problemele comunității, bănuiesc că ne vom întâlni. Grija noastră este să ne organizăm, să ne pregătim pentru alegeri, să câștigăm Consiliul Județean și să înlăturăm PDL de la guvernare.”
În final, vicepreședintele liberal Cristi Bîgiu a declarat că nu a informat conducerea USL despre faptul că ar exista o problemă la nivelul alianței din plan local: „Nu m-am dus să spun, domnule. e o problemă la Buzău, pentru că eu nu o consider o problemă reală. Noi mergem în teritoriu, ne ocupăm de organizații, sunt localități în care clar PSD are candidați mai buni, cum sunt și localități în care noi avem candidați mai buni și sunt convins că vom ajunge la o înțelegere în condițiile în care cu toții dorim să câștigăm alegerile la Buzău”.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Nu cred! Calea dreaptă în politică nu aduce câştig…La primăria Buzău lucrurile nu stau chiar aşa cum ni se prezentă. S-ar putea ca PD ul să aibă un candidat mai bun! Sunt comune în care candidaţii psd sunt plasaţi mai bine dar unii au făcut „pact cu diavolul” adică vor depune candidaturile din partea unpereului sau pdeului.”Minciuna stă cu regele la masă” asta înţelege poporul şi din păcate la nivelul conducerii judeţene a usl poftele unor sunt greu de potolit!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.