Cezar PREDA si Cristi ROMANESCU
Stenogramele apărute recent în media națională care dovedesc că între vechiul PNL și fostul PDL este mai degrabă o dragoste cu forța vin să arate că situația de la Buzău nu este una singulară și că există și alte zone unde foștii democrat liberali nu se împacă cu liberalii tradiționali.
Cu toate acestea, copreședintele PNL Buzău, Cezar Preda, spune că trebuie să se treacă peste probleme și să se meargă înainte cu construcția noii formațiuni politice de dreapta.
”Afirmațiile domnului Atanasiu au deranjat pe toată lumea, și-a asumat cele spune, a fost sancționat pentru că i-a fost atrasă atenția. Că au fost scoase sau nu din context cum spune dumnealui, nu știu ce să zic, asta a fost înregistrarea. Eu nu am fost acolo să știu. E o greșeală mare, dar închidem capitolul, trecem peste pentru că această construcție trebuie să existe și să funcționeze. Ceea ce se întâmplă acum este însă un semnal mare pentru toți liderii PNL ca atunci când se duc în teritoriu să discute ce trebui, nu ce vor. Nici un lider nu poate să vorbească ce vrea, să vorbească la întâmplare”, a declarat Cezar Preda
Referitor la situația din PNL Buzău unde există tensiuni între vechii liberali și foștii democrat liberali, Cezar Preda a declarat că problemele sunt generate de faptul că liberalilor tradiționali nu le convine că ”el luptă cu PSD-ul” în timp ce aceștia îi susțin pe social-democrați.
În PNL Buzău, vechii liberali sunt supărați pe foștii democrat liberali pentru că aceștia nu ar participa la ședințele Comitetului Executiv Județean și ar ieși în conferințe de presă fără a notifica șefia noului partid creat, așa cum s-a stabilit în regulamentul de funcționare semnat de ambele formațiuni politice după fuziune.
Din Comitetul Executiv Județean al PNL Buzău fac parte 19 vechi liberali și 9 foști democrat liberali. Potrivit unor surse din PNL Buzău, cei 9 foști democrat liberali nu au participat decât la ședința de formare a Comitetului Executiv Județean al partidului, în rest boicotând ședințele la care au fost convocați. Din acest motiv, vechii liberali ar fi înaintat vineri la Centru un memorandum prin care ar solicita suspendarea din funcția de copreședinte al PNL Buzău a deputatului Cezar Preda, considerat responsabil de boicotul ședințelor de Comitet Executiv Județean.
”Am auzit și eu, însă nu știu mai multe. Nu cred. Eu consider că sunt discuții de seară purtate în rândul unora cărora nu le plac ochii mei. Vreau să atrag atenția conducerii centrale a partidului să vadă cine nu respectă statutul la Buzău. Eu pot să spun doar atât. PNL va funcționa. Lor nu le convine că eu mă lupt cu PSD, dar asta este, așa va fi și de acum înainte. Au ajuns să pună ședințele când eu am vot final în Parlament la legi importante, cum a fost cea cu alegerile, normal că nu am cum să particip. Dar PNL va funcționa”, a declarat luni deputatul Cezar Preda.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.