Colegiul Național Mihai Eminescu se va muta pentru următorii doi ani în clădirea Liceului Costin Nenițescu de pe strada Transilvaniei. Toate clasele de gimnaziu și liceu ale colegiului vor învăța în aceeași clădire în timp ce titularii spațiului, elevii Liceului Costin Nenițescu se vor alătura celor de la Liceul de Meserii și Servicii de pe strada Bazalt lângă sediul Jandarmerie.

Mutarea cursurilor colegiului va fi făcută pentru cel puțin doi ani cât sunt preconizate să dureze lucrările de reabilitare a clădirii care este monument istoric și pentru care Guvernul a alocat banii necesari. Cum la licitația pentru adjudecarea lucrărilor nu s-a înscris decât o singură firmă este de așteptat ca procedurile legale să se termine cât mai curând iar firma să poată începe lucrările.

Potrivit inspectorului general adjunct al IȘJ Buzău, Nela Wamsiedel, cele 45 de clase din care 7 de gimnaziu vor învăța cu toții în clădirea Liceului Costin Nenițescu cu toată baza materială pentru toată durata lucrărilor.

„Colegiul Național Mihai Eminescu se va muta la Liceul Costin Nenițescu cu toată dotarea materială  în timp ce la Meserii și Servicii vor fi două unități de învățământ respectiv Costin Nenițescu și Meserii și Servicii”, a spus Nela Wamsiedel.

 

Directorul Colegiului Național Mihai Eminescu, Camelia Voicu, spune că așteaptă de mult timp lucrările de reabilitare și se bucură de soluția propusă de autorități mai ales că există posibilitatea mutării cu tot mobilierul și baza materială care, în altă situație, s-ar fi putut degrada.

De cealaltă parte primarul Constantin Toma a recunoscut că există o problemă pe care municipalitatea va trebui să o rezolve în timpul rămas până la terminarea vacanței de vară. Alimentarea cu energie termică a clădirii unde funcționează Liceul Costin Nenițescu lasă de dorit iar municipalitatea va trebui să se îngrijească de acest aspect astfel încât la venirea sezonului rece elevii de la Eminescu să nu fi nevoiți să stea la ore îmbrăcați.

„Trebuie să vedem ce trebuie făcut efectiv la Liceul Costin Nenițescu pentru că e o problemă foarte gravă legată de rețeaua de termoficare. Este vorba despre o sumă foarte mare 15-16 miliarde și va fi nevoie de o rectificare de buget pentru refacerea acesteia pentru că nu avem încotro”, a declarat Constantin Toma.

Potrivit lui Constantin Toma valoare investițiilor la Eminescu este de peste 5,2 milioane de Euro, bani oferiți integral din fonduri guvernamentale și se datorează în mare parte liderului PSD Buzău, Marcel Ciolacu, care la momentul semnării contractului era vicepremier în funcție.

4 COMENTARII

  1. NU este o veste bună. Si, probabil, mulți părinți vor considera că nu trebuie să lase copiii să frecventeze un liceu aflat in Simileaca. Pentru ce să mai poarte elevii uniforme, să respecte blazonul acestui liceu?
    Nu s-a găsit o locație in afara orașului?

    • Liceul Nenitescu nu se afla in perimetrul zonei Simileasca ca idee. Toti se gandesc la elevii liceului Eminescu dar nimeni nu se gandeste si la elevii din Nenitescu care nu este corect sa-i mute fara sa aiba si ei un cuvant de spus, eu am studiat la acest liceu pana-n clasa a 11a unde m-am transferat in al-2-lea semestru anu acesta , dar nu mi se pare corect ce se intampla

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.