Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat, miercuri, în cadrul Ședinței de Guvern aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru tronsonul Ploiești-Buzău al Autostrăzii A7.

“Am aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici, adică investiţia A7 Ploieşti – Buzău. E un moment mare pentru acest proiect, practic este asumarea că acest proiect se va face, aprobarea investiţiei de către Guvernul României. Ce este absolut special la acest proiect este că acest moment va fi urmat imediat de paşi concreţi, fiind un proiect care a fost pregătit în ultimii doi ani la stadiul de detaliu, cu proiect tehnic, cu partea de exproprieri, avem în curs exproprierile şi vor fi lansate cât de curând, iar licitaţia pentru construcţie, pentru execuţia, va fi lansată până la sfârşitul lunii mai”, a declarat Cătălin Drulă, la finalul şedinţei de Guvern.

Tronsonul va avea o lungime de 63 km, 6 noduri rutiere, 160 de ha perdele forestiere și spații speciale pentru încărcare auto electrice. De asemenea, Guvernul intenționează să obțină finanțate pentru cei 63 de kilometri de autostradă prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Anunțul privind pașii făcuți de Guvern în realizarea multașteptatei autostrăzi a fost făcut și de senatorul liberal Vlad Pufu pe pagina sa de Facebook.

„Autostrada A7, se apropie lansarea licitației pentru execuție
Azi, Guvernul a anunțat, prin ministrul Transporturilor, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea tronsonului Ploiești-Buzău din Autostrada A7. Tronsonul va avea o lungime de 63 km, 6 noduri rutiere, 160 de ha perdele forestiere și spații speciale pentru încărcare auto electrice.
Încă de la preluarea mandatului, m-am preocupat permanent de stadiul documentației și am spus, în repetate rânduri, că până la finele lunii mai se va licita execuția lucrărilor.
Între timp, vor începe și exproprierile, astfel încât, odată desemnat, constructorul să își poată desfășura nestingherit activitatea. De asemenea, un alt aspect foarte important este că sectorul Ploiești-Buzău din Autostrada A7 va fi finanțat din bani europeni prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.” a scris senatorul pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.