PNL Buzău organizează pentru prima dată,  în week-end-ul 26-28 august, în comuna Chiojdu,  prima școală de vară pentru tinerii din TNL Buzău. Evenimentul organizat la propunerea conducerii PNL Buzău își propune să îi învețe pe tinerii liberali să facă politică iar pentru aceasta au fost invitați la Chiojdu mai mulți lideri politici liberali care au ajuns în conducerea partidului după ce au trecut pe la organizațiile de tineret din județele de unde provin.

„Am organizat această școală de vară pentru că de doi ani de când am preluat organizația din Buzău am reușit să cream o stare de spirit în jurul tinerilor din Buzău și cred că avem acum o organizație de tineret cu tineri valoroși prin pregătirea profesională foarte bună și cred că prin dezvoltare lor politică putem dezvolta viitorul. Vrem să ne perfecționăm membrii din organizația de tineret și facem asta cu ajutorul invitaților de la Centru veniți vineri alături de noi”, a spus președintele PNL Buzău Gabriel Avrămescu.

Mai mulți lideri liberali vor veni în cele trei zile să le vorbească tinerilor liberali din Buzău iar la deschiderea lucrărilor au fost prezenți fostul secretar general al PNL , Robert Sighiartău, fostul ministru al Tineretului și Sportului actualul purtător de cuvânt al PNL Ionuț Stroe, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, vicepreședinte al PNL Sebastian Burduja, președintele PNL Galați deputatul George Stângă

Purtătorul de cuvânt al PNL, fostul ministru a Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe le-a transmis tinerilor adunați la prima școală de vară a tinerilor liberali că la un moment dat există un început pentru toate și ca așa cum în aceste zile se organizează pentru prima dată o școală de vară la Buzău așa va veni și vremea când liberalii vor prelua pentru prima dată puterea la Buzău, județ recunoscut ca un fief al PSD.

„Pentru toate există o primă dată și sunt convins că și pentru organizația PNL Buzău va veni acea primă dată când cor câștiga puterea.  Văd o notă de optimism, motivare și determinare. Este o etapă a unui parcurs pe care eu îl văd bun pentru organizația PNL Buzău. Mă bucur că am fost cooptați să împărtășim parte din experiențele care ne-au ajutat pe noi în a ne construi o carieră politică. Le-am spus și le spun în continuare succesul în politică nu este o bornă sau o destinație, nu este o funcție pe care vremelnic o poți ocupa, succesul în politică e o cale plină de muncă și un proces continu când trebuie să te pregătești pentru următorul ciclu electoral”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe.

„De fiecare dată când sunt invitat să mă întâlnesc cu tinerii o fac cu plăcere pentru că PNL are nevoie de resursă umană de calitate și de pregătirea noilor generații care vor conduce această țară. De oameni care militează pentru ideile lor și nu neapărat care urmăresc o funcție. Interesul lor pentru a învăța lucruri noi  este mobilizator pentru că aici le putem preda din experiența pe care am avut-o sau pe care o avem. Îmi place foarte mul locația, nu am știut că e pentru prima dată când se organizează așa ceva la Buzău dar vad că este un loc foarte frumos și cred că politicienii ajunși aici se vor îndrăgosti de locul asta și astfel să facem și turism în mod inteligent în zonă”, a spus Robert Sighiartău.

 

La rândul său senatorul Vlad Pufu, vicepreședinte al PNL Buzău a declarat că la prima ediție a școlii de vară participă tineri din fiecare organizație care se vor ocupa de comunicare și tot în cadrul evenimentului va fi lansat și un portal prin care PNL Buzău va ține legătura cu alegătorii.

„Am identificat în fiecare organizație câte un tânăr care se va ocupa de comunicare. Încercăm că îi apropiem, să le deschidem cât mai larg ușile partidului astfel încât să poată să își găsească un parcurs profesional pe care îl așteaptă. Noi azi lansăm și o platformă online prin care să ținem legătura cu electoratul partidului, platformă prin care oamenii să știe despre activitatea noastră. Consider că tinerii noștri sunt curajoși doar și prin faptul că și-au asumat să fie membri PNL într-un județ ca Buzăul, într-o organizație din rural dominate de PSD. Încercăm să îi instruim politic de fiecare dată când avem ocazia să îmbinăm educația politică cu cea pe care au avut-o dinainte de a intra în politică și de a profila un om politic nou pe care oamenii îl așteaptă”, a declarat senatorul Vlad Pufu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.