Partidul Mișcarea Populară s-a născut oficial, marți seară, și la Buzău moșită fiind de o serie de reprezentanți de seamă veniți special de la Centru pentru evenimentul de la Buzău. Astfel, după inaugurarea sediului partidului situat pe bulevardul Unirii, vicepreședintele PMP Teodor Baconschi, secretarul general Cristian Petrescu, secretarul regional Claudiu Palaz, deputații Valerian Vreme și Clement Neguț și fostul ministru al Învățământului, Daniel Funeriu, s-au întâlnit alături de conducerea organizației județene a PMP Buzău cu aproape 300 de membri și simpatizați strânși în sala cinematografului Dacia.
Dacă la întâlnirea cu marea masă de oameni veniți să asiste la nașterea celei mai noi formațiuni politice din Buzău liderii de la Centru au avut un discurs rezervat evitând să atace Partidul Democrat Liberal, formațiune politică din rândul căreia provin o mare parte din rândul popularilor buzoieni, la conferința de presă programată după întâlnirea cu membrii și simpatizanții partidului lucrurile au stat cu totul altfel.
Astfel, președintele PMP Buzău, avocatul Nicu Cristian, a ținut să reamintească că mandatul său în fruntea partidului este unul interimar dar cu acceptul membrilor și că imediat după congresul PMP la nivel național și la Buzău partidul va avea structuri alese. În ceea ce privește „racolările ” din PDL , președintele PMP Cristi Nicu a explicat că cei veniți alături de popularii buzoieni au făcut-o din principii fără a fi obligați sau ademeniți de nimeni.
„Toți cei care au venit alături de PMP au făcut-o din convingerea de a veni alături de noi. Ce se omite este că din PDL au plecat oameni din funcții de conducere dacă este să ne gândim doar la câțiva dintre membrii PMP. Ei nu au fost racolați pentru că racolarea presupune promisiunea unei guvernări, a unor beneficii, iar Mișcarea Populară nu are de unde să promită așa ceva ci doar principii și foarte multă muncă”, a declarat președintele PMP Buzău, Nicu Cristian.
Totodată, liderul PMP Buzău a declarat ferm convins că atât din punctul său de vedere cât și al echipei, popularii buzoieni nu vor putea colabora nicicând cu partidul condus la Buzău de Cezar Preda.
„Din punctul meu de vedere și al echipei exclud categoric o colaborare cu Cezar Preda. Nu cred că dumnealui poate vedea o colaborare de vreme ce a declarat că „vom fi scoși în șuturi” limbaj total nepotrivit care nu se potrivește unui politician de anvergură ce se dorește a fi domnul Cezar Preda ”, a declarat avocatul Cristian Nicu, președintele PMP Buzău.
Nici fostul ministru al Învățământului nu a ratat ocazia de a-și ataca foștii colegi explicând că dreapta românească este împărțită acum în două formațiuni una fesenistă și alta reformistă.
„Poveste asta cu uniunea dreptei trebuie să țină cont că dreapta a fost unită când președintele Traian Băsescu a venit cu un proiect pentru modernizarea România. Fractura din cadrul dreptei acum este fractura dintre o dreapta reformistă și una fesenistă pe care PDL nu o recunoaște și îl pune pe domnul Predoiu candidat la prezidențiale sperând că va scăpa de fesenism”, a declarat consilierul prezidențial Daniel Funeriu.
În ceea ce privește cazul concret al organizației PDL Buzău, fostul ministru a explicat că liderul PDL Buzău încearcă să găsească fel și fel de scuze pentru faptul că este părăsit de oameni.
„Atunci când vezi o organizație ți se golește și când cei mai buni oameni îți pleacă în altă direcție încerci să îți găsești scuze când îți pui oglinda în față. Realitatea este că ești părăsit atunci când oamenii nu se mai regăsesc în ceea ce spui și în ceea ce faci lucru care se întâmplă în multe organizații din PDL”, a declarat fostul ministru al Învățământului Daniel Funeriu.
Ceva mai franc a fost însă deputatul de Alba, Clement Neguț, care a explicat de ce PMP nu va putea colabora nicicând cu un președinte ca Cezar Preda care are cu totul alte principii decât cele promovate de populari.
„Noi vorbim aici de principii în Mișcarea Populară. La incompetență noi venim cu profesionalism, la lașitate venim cu curaj și la trădare venim cu onestitate. Dacă vă referiți doar la lucrurile astea domnul Cezar Preda nu se regăsește în niciunul dintre aceste principii. Mai concret un om care își dă demisia dimineața și seara revine că s-au făcut niște aranjamente și a ajuns deputat eu consider că nu se regăsește în aceste principii. După ce s-au făcut aranjamentele domnului Blaga pe munca altora, când Alba a pierdut un parlamentar cu 6.700 e voturi iar Iașiul cu peste 10.000 de voturi care au mers într-un coș comun de unde domnii Preda și Blaga au stabilit cine să meargă în Parlament eu nu cred că avem ce discuta despre principii. În plus un președinte de partid care nu își desemnează un candidat propriu la Primăria municipiului reședință de județ în opinia mea trebuia demis de atunci pentru că aici se vede capacitate unui lider de a coagula și de a ține lângă dumnealui o echipă puternică”, a declarat deputatul de Alba, Clement Neguț.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Corect, foarte bine a exprimat opinia acest deputat Negrut, avem o sansa sa schimbam clasa politica buzoiana; Gigioaca, Bigiu, Boscodeala,Ghiveciu, Preda, Mocanu etc, cu tineri de la PMP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.