Cezra PREDA
UPDATE:
Prim-vicepreședintele PDL, buzoianul Cezar Preda îi solicită premierului Victor Ponta să își ceară scuze pentru jignirile la adresa sa. Printr-un comunicat de presă, Preda dezaprobă modul de adresare al premierului și precizează că nu urmărește decât cimentarea relațiilor cu Ungaria.
„Resping modul de adresare jignitor al domnului Ponta la adresa mea. Propunerea mea cu privire la problematica relaţiilor româno-ungare era tocmai ca instituţia Parlamentului să aplaneze conflictul şi să cimenteze relaţiile europene de prietenie şi vecinătate cu Ungaria, după ce acest incident prost gestionat de autorităţi a fost inflamat şi de prima declaraţie neinspirată a premierului Ponta. Cred că domnul Ponta nu trebuie să mă jignească pentru că mie nu mi-ar ajunge trei vieţi să spun atâtea neadevăruri rostite de domnia sa, să trec cu atâta tupeu şi uşurinţă peste o acuzaţie dovedită de plagiat şi o inconsecvenţă politică incredibilă în angajamentele sale faţă de cetăţeni. Îi solicit colegial, ca membru al Parlamentului, să-şi ceară scuze pentru jignirile nesusţinute la adresa mea. Sunt alte modalităţi onorabile de a duce lupta politica între adversarii politici”, scrie Preda în comunicatul de presă transmis după ce Victor Ponta a comentat o propunere de-a sa în termeni jignitori.

Premierul Victor Ponta a comentat, luni, solicitarea prim-vicepreşedintelui PDL Cezar Preda ca Parlamentul să adopte o declaraţie referitoare la scandalul diplomatic al steagurilor, premierul spunând că nu trebuie ascultaţi „toţi proştii” şi că ar fi o greşeală ca Preda să fie băgat în seamă.
Solicitat să comenteze faptul că PDL a cerut convocarea unei şedinţe reunite a Parlamentului român pentru a se discuta pe tema scandalului diplomatic al steagurilor, Ponta a răspuns: „Nu PDL, nu cred. Cred că e Cezar Preda, dar pe Cezar Preda chiar nu trebuie să-l ascultaţi. Nu ascultaţi toţi proştii, totuşi, că nu se poate”.
„Mi-am mai spus părerea despre domnul Cezar Preda, nu mi-am schimbat-o. Vă rog să nu o luaţi ca pe o jignire, dar spune numai prostii. Cred că e o mare greşeală să îl băgăm în seamă”, a spus Ponta.
PDL va cere Parlamentului să elaboreze o declaraţie prin care să exprime poziţia oficială faţă de arborarea în Parlamentul Ungariei a steagului secuiesc, potrivit unui anunţ făcut duminică de către prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda.
„Vom cere Parlamentului României să elaboreze o declaraţie, prin care să aibă o poziţie oficială în opoziţie cu poziţia Parlamentului ungar”, a declarat Cezar Preda, duminică, într-o conferinţă de presă.
El a explicat că o declaraţie, odată adoptată de plenul reunit, va fi adresată Parlamentului ungar.
„Noi mâine (luni – n.r.), la Biroul Permanent Naţional, vom face un draft de propunere, pe care îl vom înainta Parlamentului şi, în consens, toate partidele politice, va trebui să ieşim cu o declaraţie de presă, o declaraţie comună, adresată Parlamentului ungar”, a explicat democrat-liberalul.
Potrivit afirmaţiilor sale, conţinutul acestei declaraţii nu poate fi atributul numai al unui partid. „Noi vom face propunerile noastre, ce va ieşi din consensul partidelor politice în plenurile reunite vom vedea”, a subliniat el.
MEDIAFAX

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.