Prezent zilele trecute la un post local de televiziune, liderul PSD Buzău Constantin Boșcodeală a răspuns unor întrebări despre un subiect nu tocmai confortabil și anume revenirea în PSD a senatorului Ion Vasile.
Întrebat de moderatorul emisiunii dacă Ion Vasile va fi reprimit în PSD Buzău, Constantin Boșcodeală a afirmat că nu a dat atenție acestui subiect de vreme ce „Doctorul” nu a făcut nici o cerere în acest sens.
„Nu am luat conoștință decât de declarația ce a apărut pe manșetele televiziunilor iar dumnealui nu s-a adresat cu nici un fel de cerere la partid așa că nu am luat în discuție așa ceva”, a declarat președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală.
Pe de altă part,e Constantin Boșcodeală a ținut să aducă în discuție scrisoarea trimisă senatorului Ion Vasile prin care îl invita pe acesta să se întoarcă în PSD, lucru pe care „Doctorul” l-a refuzat iar acum dă de înțeles că roata s-a întors.
„Eu mi-am exprimat o dată și în scris(nr. invitația de a reveni în PSD), înaintea alegerilor locale dar nu a vrut și acum lucrurile ar putea sta un pic invers”, a precizat Constantin Boșcodeală.
Totodată, liderul PSD Buzău a precizat, după săgeata aruncată spre cel care a condus organizația județeană a PSD timp de 20 de ani, că în cazul în care va exista o cerere a senatorului de a reveni în partid aceasta va fi supusă discuțiilor iar hotărârea va fi a organizației județene.
„Când va exista o hârtie o vom lua în discuție și organizația va decide”, a conchis, Constantin Boșcodeală.
Neînțelegerile dintre Constantin Boșcodeală și senatorul Ion Vasile au apărut pe vremea când organizația județeană a PSD Buzău era condusă de „Doctor”. După luni întregi de declarații contradictorii și acuze de o parte și de alta Constantin Boșcodeală a avut, până la urmă, câștig de cauză în războiul cu Ion Vasile, ajutat de șeful PSD, Victor Ponta care a propus în mai 2010 Biroului Permanent Național revocarea „Doctorului” de la conducerea PSD Buzău. După o perioadă de interimat impus de la Centru, Constantin Boșcodeală a câștigat alegerile pentru șefia PSD Buzău în toamna anului 2010 din postura de unic candidat. De atunci, senatorul Ion Vasile a încercat să își găsească loc și în Partidul Conservator dar și în Uniunea Națională pentru Progresul României până în vara aceasta când a devenit din nou senator independent și s-a alăturat grupului senatorial al PSD cu intenția de a reveni în partid.
Rămâne de văzut în lunile următoare cum se vor înțelege cei doi având în vedere că niciunul nu este dispus să treacă cu vederea cele întâmplate iar Ion Vasile pare a fi în grațiile social-democraților de la Centru după campania alături de USL la alegerile locale și votul dat pentru căderea Guvernului Ungureanu și demiterea lui Traian Băsescu.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.