O zi de duminică. Soarele îşi face de cap iar prin apropierea terenului de fotbal din satul Lunca este mare vânzoleală. Băieţii de la Voinţa au meci important cu Unirea Zoreşti aşa că se fac ultimele pregătiri. Ceva mai încolo, la mesele din faţa unui birt, câţiva bărbaţi se răcoresc cu bere şi după ce epuizează subiectele despre politică şi agricultură o dau pe fotbal. Evident că nu lipsesc pronosticurile atât în privinţa scorului cât şi celor care o bagă-n aţe. Apare şi cunosctul trompetist Cucu, adus special tocmai de la Râmnicu Sărat pentru a asigura fondul muzical. Nu a venit însă singur ci cu un ,,coechipier” responsabil cu bătutul la tobe şi după o scurtă repetiţie în faţa birtului merg la teren şi trec la treabă. În timpul ăsta jucătorii fac încălzirea iar unul dintre fiii satului, Jipa alias Gloriuţa dă şi el o mână de ajutor cărând o bancă şi scaunul pentru observator, nimeni altul decât fostul arbitru internaţional Cristian Teodorescu. În bermude, maieu şi papuci, dom’ primar îşi face şi el apariţia iar până începe meciul schimbă câteva vorbe cu oamenii şi mai află una, alta. Gata! Se aude primul fluier al omului în negru şi după numai câteva minute Fornoiu(8) înscrie pentru oaspeţi însă aceştia nu au timp să se bucure fiindcă Voinţa obţine un penalty pe care îl execută şi transformă tânărul Săftoiu(9).
,,Hai că îi facem şi pe ăştia”, spune scoţându-şi şapca, omul cu banii de la echipa gazdă, Georgică Tarău. Jucătorii îl aud şi ceva mai târziu preiau conducerea graţie golului marcat de Constantin(37), moment în care trompetistul Cucu îşi intră din nou în rol fiind acompaniat şi de un suporter ce ne aminteşte de Mondialul din Africa de Sud suflând cât îl ţin plămânii într-o vuvuzelă. După ce face un tur al terenului fluturând un steag tricolor, un fost jucător al Voinţei căruia localnicii îispun Nuş se opreşte lângă ,,galerie” şi începe să dea indicaţii că doar jucase şi el la viaţa lui. Imediat se face 3-1 pentru gazde după ce Bucur(41) o dă în poartă de la punctul cu var. Bucurie mare şi în teren şi pe margine unde câţiva spectatori stropesc golul cu bere, unii direct din sticlă iar alţii din pahar să se vadă ,,gulerul”. Chiar în finalul primei reprize ,,fluieraşul” dictează lovitură de pedeapsă pentru oaspeţi care reduc din handicap prin Fornoiu. Imediat după pauză, Lunca primeşte un ajutor nesperat de la un adversar care îşi bagă mingea în propria poartă iar fiesta poate începe. Voinţa pare de neoprit după câteva ratări Bucur(59) le arată cel din Zoreşti câte degete are o mână, marcând ultimul gol al meciului, cu un şut din interiorul careului. Finaţatorul echipei învingătoare, Georgică Tarău îşi freacă palmele de bucurie spunând: ,,Am arătat şi în această partidă că avem echipă bună şi probabil în iarnă mulţii credeau că visez când ziceam că din campionatul viitor vrem să jucăm în Liga a IV-a. Se cunoaşte că am întărit lotul fiindcă în retur am pierdut un singur meci în deplasare la Lopătari cu liderul seriei iar în celelalte am obţinut numai victorii. Chiar dacă suntem pe locul 4 putem totuşi promova deoarece am înţeles că Ulmeniul nu ar dispune de fondurile necesare iar Vintileanca fiind satelitul formaţiei Steaua Săhăteni nu are voie.Vom profita de această conjunctură dar cu o singură condiţie: să avem o bază sportivă cum trebuie. Primarul a promis însă că o va face”.
La rândul său, primul gospodar al localităţii, Trandafir Cînjău a dat asigurări că imediat după terminarea acestei ediţii de campionat terenul va fi împrejmuit cu gard, vor fi făcute bănci de rezervă şi construite vestiare precum şi cabină pentru arbitri.
Adrian SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.