Reporter: Câteva cuvinte despre dumneavoastră.

 

Numele meu este Liliana Sbîrnea, am 49 de ani, sunt profesor inginer și candidez la alegerile parlamentare pentru un post de senator din partea PSD Buzău.

Mă consider un om împlinit profesional și social. Sunt cadru didactic cu 25 de ani de experiență și manageriez cu mult drag tocmai școala râmniceană pe băncile căreia am învățat cum să pășesc în viață, cum să privesc mereu spre înălțimi, cum să iubesc și cum să iert.

Sunt căsătorită și am un copil, iar ceea ce mă face cu adevărat o femeie fericită și împlinită este faptul că în fiecare zi creionez cu dragoste destinele a sute de tineri. Când privesc în ochii lor, văd atât de multă speranță pentru umanitate și pentru lumea aceea în care ar trebui să trăim cu toții.

 

 

Reporter: Ce v-a determinat să optați pentru o funcție de senator la aceste alegeri?

 

În ultimii ani, am simțit constant nevoia unei schimbări. Am așteptat o alternativă, care însă nu a venit. Așa am decis că e timpul să nu mai privesc din exterior, că e timpul să mă implic. Nu duc lipsă de idei, de determinare și mijloace pentru a le pune în aplicare. Nu mă sperie faptul că va trebui sa-mi dedic majoritatea timpului activității de parlamentar, pentru că aș face-o cu plăcere și pasiune și aș lăsa ceva în urma mea.

Cred cu convingere în oamenii care se străduiesc în fiecare zi să schimbe în bine destinul acestei țări, în oamenii care își respectă principiile de viață și valorile morale în tot ceea ce fac. Astfel de oameni am întâlnit în PSD, partid în a cărui doctrină m-am regăsit dintotdeauna.

 Sunt onorată să pot reprezenta în Parlamentul României județul în care m-am născut și în care trăiesc, resimt întreaga responsabilitate ce îmi revine în această calitate.

 

Reporter: Sunteți profesor și ați fost, o vreme, inspector școlar.  Care este viziunea dumneavoastră despre Educație și ce ar trebui să cuprindă strategia pentru îmbunătățirea acestui domeniu?

 

Se spune, pe bună dreptate, că educația și cultura alcătuiesc coloana vertebrală a unei națiuni. De aceea, îmi place să cred că educația a fost și va fi una dintre prioritățile oricărui sistem de guvevrnare. În ultimii ani însă, neîncrederea în sistemul educațional a luat amploare, și fără niște schimbări majore în acest domeniu, cu o finanțare ineficintă și deficitară, declinul se va accentua. Schimbările sunt posibile doar prin alocarea de resurse suplimentare, într-un mod eficient și echitabil. Costurile realizării unui sistem educațional performant, deși ar părea substanțiale, cu siguranță sunt mult mai mici decât cele al nereformării sistemului actual.

Deși Legea Educației Naționale prevede alocarea a minim 6% din PIB, valorile alocate în ultimii ani n-au depășit 4%. România finanțează cel mai puțin educația dintre toate țările din Uniunea Europeane.

Această subfinanțare a sistemului are repercusiuni grave în ceea ce privește infrastructura școlilor, dotarea acestora dar și în salarizarea personalului didactic.

 

liliana-sbirneaReporter: Oferiți-le alegătorilor câteva motive pentru care ar trebui să voteze PSD la scrutinul din 11 decembrie.

Partidul Social Democrat are cel mai complet si coerent program de guvernare și vine în fața românilor cu o echipă formată din profesioniști. Avem nevoie de experti, de oameni harnici şi pragmatici. Căci, până la urmă, e simplu: trebuie să ştii, să poţi şi să vrei. Iar candidații PSD știu, pot și vor să continue lucrurile bune începute acum patru ani.

Suntem partidul care a contribuit la instaurarea democraţiei şi a normalităţii în România după regimul totalitar. Suntem partidul care a preluat guvernarea ţării într-o situaţie extrem de grea şi care, în ciuda situatiilor nefavorabile, a reuşit să modernizeze societatea românească prin adoptarea de noi reglementări şi înfiinţarea de noi factori instituţionali, de sorginte europeană.

Cred că a venit timpul să renunțăm la tot ce a fost dăunător României noastre și să învățăm să ne raportăm la adevăratele valori. Cred că speranțele și visurile noastre comune sunt doar un prim pas spre rezolvarea situației dificile în care a fost adusă țara în ultimul an.

Partidul Social Democrat a făcut o promisiune pe care o va respecta: aceea de a promova oameni compentenți în funcții de responsabilitate. PSD a înțeles semnalul venit de la cetățeni, care și-au dorit o alfel de clasă politică. De aceea, echipa 100% buzoiană pentru Parlament este formată din oameni onești, competenți și implicați, ceea ce mă face încrezătoare în șansele noastre la alegerile din 11 decembrie 2016.


PSD BUZAU/ OBSERVATORUL BUZOIAN/ CUI 11160007

1 COMENTARIU

  1. Toate bune și la locul lor, doamnă dar în domeniul educțional îi dați cu „ața-ntruna”: fonduri și iar fonduri! Aveți ideie câți bani s-au cheltuit îi Bz pentru învățământ în ultimii zece ani! Nu fondurile sunt problema ci sistemul! Faceți o evluare la nivel național și veți ajunge să înțelegeri disfuncțiile grave ale sistemului și unde se sifonează banii fără rost…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.