Primăria a montat, începând de joi, limitatoare de viteză, în apropierea trecerilor de pietoni din vecinătatea unităților de învățământ. Inițiativa este lăudabilă, însă soluția tehnică aleasă lasă de dorit. Limitatoarele construite, cel mai probabil, de angajații de la URBIS SERV au o înălțime considerabilă și, în plus, nu sunt semnalizate în nici un fel. Astfel, pentru cei care nu sunt la curent cu lucrările efectuate pe străzile din municipiu sau care se află pentru prima dată pe arterele pe care au fost turnate noile limitatoare este o adevărată performanță să scape cu mașinile întregi, chiar și la viteze mai mici decât limita admisă pe sectoarele de drum respective.

Nemulțumirile nu au întârziat să apară iar primii care au reclamat situația au fost taximetriștii. Șoferii sunt revoltați de-a dreptul și spun că soluția adoptată de municipalitate este total nepotrivită, dar și străzile din oraș sunt într-o stare care îi obligă, de multe ori, să bage adânc mâna în buzunar pentru reparații la mașini.

De cealaltă parte, pietonii spun că limitatoarele de viteză sunt binevenite și speră ca vitezomanii să se mai potolească după ce vor vedea că mașinile pe care le conduc se pot strica după o trecere în viteză  prin zona trecerilor de pietoni.

Una peste alta, se așteaptă ca noile limitatoare de viteză, mult prea înalte după părerea șoferilor, să provoace o serie de probleme până când șoferii se vor obișnui cu ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.