Limitatoarele de viteză amplasate în preajma trecerilor de pietoni de pe șoselele din municipiul Buzău ar putea fi înlocuite după ce autoritățile locale au primit numeroase reclamații de la șoferi iar consilierul municipal Constantin Ionescu a solicitat Poliției un punct de vedere legat de oportunitatea și legalitatea amplasării dunelor de asfalt.

limitatoare-test-1Vineri, angajații URBIS SERV, firma care a conceput și realizat dâmburile de asfalt din fața trecerilor de pietoni, au realizat un nou model pe care l-au amplasat, pentru demonstrații și vizionare pe o alee din parcul Crâng unde este permis accesul autoturismelor.

Noul model, vizibil îmbunătățit, ar putea să ia locul actualelor limitatoare care, conform unor măsurători făcute de specialiști în cadastru, măsoară între 8 si 12 cm înălțime cu o lățime de doar 30-38 cm.

Limitatoare de Viteza-1
înălțimea limitatoarelor de la Hasdeu ajunge si la 12cm

De asemenea, o altă problemă care este contestată atât de specialiști cât și de șoferi este aceea a distanței de amplasare față de trecerile de pietoni pentru că în situația dată ele pot  duce mai degrabă la producerea de accidente decât la combatere acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.