Copreședintele USL Buzău, Constantin Boșcodeală, a prezentat, astăzi, lista finală a candidaților USL pentru alegerile parlamentare din acest an, cu toate că ea nu a fost semnată de oficialii de la Centru. Ca regulă de bază, deputații aflați în funcție vor fi desemnați să candideze pe aceleași posturi, astfel că Marian Ghiveciu și Adrian Mocanu se vor înscrie în cursă pentru câștigarea încă unui mandat pe colegiile 5 și 2 de deputat. Conform propunerilor, pe colegiul nr 6 de deputat, cel care a revenit conform înțelegerilor Partidului Social Democrat, va candida progresistul Eugen Nicolicea, în prezent vicepreședinte al Camerei Deputaților în timp ce viceprimarul Marcel Ciolacu se va bate pentru un post de deputat pe colegiul 7 cu actualul deținător al mandatului, democrat-liberalul Cezar Preda. Tot din partea PSD Buzău va candida pe colegiul nr 1 de Senat Eugen Teodorovici, cel care ocupă în prezent funcția de consilier al premierului în timp ce candidatul de pe colegiul 3 de Senat rămâne să fie desemnat de structurile centrale ale partidului dintre Victor Mocanu, care este propunerea organizației PSD Buzău, și actualul deținător al mandatului, senatorul Ion Vasile, agreat de conducerea PSD în ciuda opoziției președintelui organizației județene Constantin Boșcodeală.
De altfel, Constantin Boșcodeală a recunoscut că președintele PSD, Victor Ponta, nu a semnat lista cu candidați avându-l în componență pe Victor Mocanu, înaintată ieri de PSD Buzău, dar a dat de înțeles că în cadrul structurilor centrale ale PSD s-ar fi discutat depre candidaturile finale de la Buzău.
De cealaltă parte, senatorul Ion Vasile a declarat că ședința Comitetului Executiv desfășurată ieri a fost una extrem de scurtă în care în nici un caz nu s-au discutat astfel de probleme. „Doctorul” a mai explicat că are o promisiune din partea președintelui PSD, Victor Ponta, promisiune conform căreia va fi sprijinit pentru un nou mandat, precizând că așteaptă cu interes să vadă „dacă în politica românească mai există onoare și cuvânt.”
Nu există deocamdată semne de întrebare în ceea ce privește candidaturile din partea PNL Buzău. Pe colegiul numărul 2 de Senat va candida liberala Doina Tudor în timp ce deputații aflați în funcție, George Scutaru și Titi Holban vor candida pentru încă un mandat pe colegiile 1 și respectiv 3. Surpriza cea mare o reprezintă candidatura lui Erland Cocei pe colegiul 4, loc care ar fi fost rezervat social-democratei, Ionela Dobrică, iar asta ar putea produce ceva nemulțumiri în rândul social-democraților care erau convinși de candidatura tinerei în zona de câmpie a județului.
Rămâne de văzut câți dintre candidații care vor urca astăzi pe scena amplasată pe Arena Națională se vor regăsi și pe listele finale, însă ca și în urmă cu patru ani nu sunt excluse surprizele.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Ce înseamnă oamenii, domnule:se cunosc în situaţii limită, iată Dl Mocanu tatăl după ce a pierdut consilul judeţean îşi pierde şi minţile! Il pune pe fisu la cameră şi el vrea la senat. Mai lipsea Ionela. Nici o ruşine , nimic!Senatorul Ion Vasile iese şi independent în colegiul 3. Ce nu ştiţi să număraţi? Câte voturi a luat Victoraş la locale, de unde să scoată 80 de mii pentru senat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.