Președintele UPSC Buzău, medicul Ion Drăghici, a sesizat astăzi Biroul Electoral Municipal din Rîmnicu Sărat, după ce a constatat că în data de 1 mai au fost depuse liste false din partea acestei formațiuni pentru consilieri locali ai orașului Râmnicu Sărat. Potrivit președintelui UPSC, Ion Drăghici, pe data de 1 mai s-a depus la Biroul Electoral Municipal din Râmnicu Sărat o listă falsă cu candidaturi la Consiliul Local, listele purtând o ștampilă falsă.
”Noi nu am depus nici un fel de listă, nici la Consiliul Local, nici la Primărie. Cel care e titular ca președinte al partidului sunt eu, ștampila partidului este la mine, răspund de ea, are o anumită formă care e aceeași la toate județele. Nu știu ce ștampilă au pus ei, eu am dat o declarație la BEJ și am pus ștampila originală ca mărime și diametru, cei care au falsificat vor trebui să răspundă”, a declarat luni șeful UPSC Buzău, medicul Ion Drăghici.
La rândul său, președinta Biroului Electoral Municipal, Aura Prodea, a declarat că i-a îndrumat, conform legii, pe cei care au semnalat neregulile în listele de consilieri ale UPSC să se adreseze instanței.
”Azi, s-au prezentat două persoane, care au semnalat niște neregularități, i-am îndrumat să urmeze pașii prevăzuți de lege, pentru că BEJ nu poate primi aceste contestați. Contestație se depune la instanța competentă să soluționeze sub sancțiunea nulității. În ceea ce privește aceste liste ele au fost depuse în ultima zi în care se puteau depune, pe data de 1 mai, am verificat, am constatat că sunt ștampilele de la filiaala județeană a partidului, erau semnături pe liste iar hotărârea am afișat-o chiar în după masa zilei de 1 mai”, a declarat preşedintele Biroului, Aura Prodea.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.