PNL Buzău și-a stabilit, joi, listele complete pentru alegerile parlamentare din decembrie în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean Executiv al PNL Buzău desfășurată în prezența candidaților impuși de la Centru, prim-vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu și secretarul de stat Antonel Tănase.

Anunțul privind componența listelor finale a fost făcut de președintele interimar unic al PNL Buzău, Cristinel Romanescu și sunt următoarele

SENAT

 1. Teodor Atanasiu-prim-vicepreședinte al PNL
 2. Emilia Babiuc- consilier județean, președinte al Organizației de Femei a PNL Buzău
 3. Marcu Valeriu-profesor, fost primar al comunei Berca
 4. Ionela Voicu-profesor director Școala Cislău
 5. Cornelia Pușcașu-președinte al PNL Râmnicu Sărat

 

CAMERA DEPUTAȚILOR

 1. Cristinel Romanescu-președinte interimar unic al PNL, președinte al FRTM
 2. Antonel Tănase- secretar de stat în Ministerul Transporturilor, trezorier șef al PNL
 3. Larisa Ene-investitor în agricultură
 4. Ionuț Iuga-avocat, fost secretar de stat in Ministerul Mediului
 5. Adrian Zoican-medic, șeful UPU Buzău
 6. Dumitru Ene – Fost inspector general al ISJ Buzău
 7. Liviu Barbu -consilier municipal, președinte unic al TNL Buzău
 8. Vasile Olariu-fost consilier județean, director A.R.R.
 9. Adrian Enescu -fost consilier județean

Din lista pentru alegerile parlamentare din luna decembrie lipsește numele singurului parlamentar al PNL rămas în funcție de la alegerile din 2012, și unul dintre cei mai activi parlamentari pe care i-a avut Buzăul în legislatura care este pe cale să se încheie.  Este vorba despre deputatul Erland Cocei care, conform unor surse din partid, nu ar fi acceptat o candidatură pe locul 3 al listei pentru Camera Deputaților acolo unde ar fi trebuit să ajungă după impunerea de la Centru a lui Antonel Tănase.

De altfel, deputatul Erland Cocei a declarat pentru Observatorul Buzoian că și-a anunțat colegii de partid de intenția de a se retrage înaintea ședinței Comitetului Județean Executiv care a stabilit ordinea pe liste a candidaților.

Pe de altă parte, prim-vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu, candidat impus de  la Centru, spune că PNL Buzău și-a propus ca obiectiv obținerea a patru din cele 10 mandate de parlamentari de la Buzău, respectiv 3 posturi de deputat și unul de senator. Deși Atanasiu consideră obiectivul  „îndrăzneț dar perfect realizabil”, parașutarea lui Antonel Tănase, un om total necunoscut pentru alegătorii buzoieni, pe locul doi al listei pentru Camera Deputaților va duce probabil la  obținerea de către PNL a unui singur mandat de deputat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.