Anchetele procurorilor în ceea ce privește situația votului de la referendum nu ocolesc nici județul Buzău. Săptămâna trecută mai mulți membrii de secții de votare din comuna Pietroasele au fost chemați la Parchet pentru a da declarații în legătură cu cele întâmplate în ziua de 29 iunie. Procurorii sunt interesați în special de numărul de alegători care au votat pe liste suplimentare. Întrebările adresate de oameniilegii membrilor secțiilor de votare nu au vizat și alte aspecte decât cele referitoare la persoanele înscrise pe liste suplimentare și de unde ar fi provenit acestea.
În comuna Pietroasele numărul de alegători care au votat pe liste suplimentare a fost de 400 în condițiile în care numărul de alegători înscriși pe listele permanente era de 2840 de persoane iar de votat au votat 1374 de persoane. Cu toate acestea primarul comunei Pietroasele, Cornel Enache spune că numărul de alegători înscriși pe listele suplimentare nu este unul exagerat.
„Am avut pe liste suplimentare în jur de 400 de oameni însă nu cred că este un număr exagerat având în vedere că de obicei, în week-end, la Pietroasele, vine destul de multă lume. În plus pe 29 iulie a fost zi de târg și este posibil ca o parte din cei înscriși pe liste să fi provenit și de acolo dar oricum cam 400 de persoane, pe liste suplimentare, au fost chiar și la alegerile prezidențiale”, a declarat primarul comunei Pietroasele, Cornel Enache.
Primarul comunei spune că nu cunoaște detalii în legătură cu membrii secțiilor de votare care au fost chemați să dea cu subsemnatul la Parchet însă este de părere că nu listele suplimentare ar trebui să-i intereseze în mod deosebit pe oamenii legii.
„Nu cred că listele suplimentare sunt problema. Ceea ce ne-a deranjat mai mult a fost că solicitările pentru urna specială s-au făcut la grămadă, fără să fie nevoie de o adeverință medicală. Am avut cazuri când unul din alegători era prezent dimineața în târg dar seara a cerut urna specială sau când urna a fost chemată pentru un alt om care era în spital de 3 săptămâni. Deci este logic că cineva a solicitat urna la grămadă pentru diverși oameni fără să se țină cont de nimic”, a concluzionat primarul comunei Pietroasele, Cornel Enache.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.