imagine de arhivă

De astăzi, peste 2100 de liceeni intră în febra examenelor pentru că începe bacalaureatul de toamnă. Examenul de maturitate ce debutează astăzi îi aduce în fața examinatorilor pe liceenii care au ratat testarea din luna iunie, cei care au avut corigențe dar și absolvenți de liceu din alți ani care nu au obținut, încă, diploma de bacalaureat.
Și de această dată examenele vor fususținute în săli dotate cu camere de supraveghere astfel încât orice tentativă de fraudă va fi sancționată drastic.
„Avem 2108 candidați înscriși și vrem să-i asigurăm că nu vor beneficia de situații speciale iar exigența la bacalaureatul din toamnă va fi aceeași ca și la bacalaureatul din vară. Aceeași supraveghere video, aceleași comisii hotărâte să fie cât se poate de corecte și de exigente. Vom avea monitorizare atât din partea ministerului Educației cât și din partea inspectoratului școlar pentru toate centrele de examen și de evaluare. Subiectele vor fi de același tip ca și cele din vară”, a declarat inspectorul general adjunct Geta Burducea.
În această vară, cadrele didactice din liceele buzoiene au organizat meditații gratuite pentru absolvenții de liceu care nu au promovat examenul maturității sau pentru cei care nu s-au inscris la prima sesiune din cauza corigențelor sau conștienți de nivelul scăzut de cunoștințe acumulate în cei patru ani de liceu. Cu toate acestea, liceenii buzoieni nu s-au înghesuit să participe la aceste cursuri oferite de profesorii din liceele buzoiene fără nici o obligație. Mai puțin de un sfert din candidații înscriși s-au prezentat la meditații ceea ce îi determină pe șefii învățământului buzoian să creadă că la bacalaureatul de toamnă se va înregistra un nou dezastru.
„Nu mă aștept să se întâmple minuni în această toamnă și probabil procentul de promovabilitate va fi mai mic decât în vară având în vedere că cei care candidează acum sunt cei care au picat probele scrise în vară, cei care nu au avut curaj să se înscrie sau cei din seriile anterioare. Din păcate nu au vrut să profite de avantajele oferite de școli prin aceste meditații gratuite. Nu știu dacă vor fi rezultate deosebite, poate că s-au pregătit singuri acasă, nu vreau să anticipez, dar vreau să sper că cei care se vor prezenta la examen vor fi conștienți că nu vor fi avantajați cu absolut nimic”, a încheiat inspectorul general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea.
La Buzău, examenul de bacalaureat se va organiza în 7 centre de examen și un singur centru de evaluare. Cinci centre de examen se află în municipiul Buzău, unul la Râmnicu Sărat și altul la Nehoiu. Primele rezultate vor fi afișate pe 2 septembrie iar rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi cunoscute pe data de 5 septembrie.
C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.