UPDATE: Meteorologii au emis astăzi o avertizare cod galben de caniculă valabilă începând de mâine. Conform acestei avertizări în zilele de marţi, miercuri şi joi vremea va fi caniculară în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra valori termice, în general, între 37 şi 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Valul de căldură se va menţine pe tot parcursul săptămânii şi, în funcţie de evoluţia şi intensitatea sa, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin atenţionări sau avertizări meteorologice ulterioare.

După o perioadă de câteva zile în care am putut respira și în care arșița ne-a ocolit, meteorologii vin cu vești extrem de proaste. De mâine, mercurul din termometre va urca vertiginos, astfel că dacă astăzi la Buzău vor fi până la 32 de grade Celsius, mâine la umbră vor fi 37 de grade Celsius. Iar canicula nu ne va da pace până duminică. În tot acest interval, soarele va arde până la lăsarea serii și doar noaptea vom avea parte de un pic de răcoare, minimele acestui intreval fiind estimate undeva la 20-21 de grade Celsius.
În aceste condiții, nu este exclus ca meteorologii să emită pentru săptămâna în curs o avertizare de cod galben de caniculă.
Vremea extrem de capricioasă, cu schimbări atât de radicale de temperatură și presiune atmosferică, provoacă adevărate neplăceri bolnavilor cronic, bătrânilor și chiar copiilor. Organismul uman suferă serios în urma acestor schimbări de vreme de la o săptămână la alta, astfel că medicii recomandă prudență populației să se protejeze cât poate de soarele arzător iar bolnavii să urmeze întocmai tratamentul prescris de specialiști.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.