Prefectura
Autoritățile județene sunt în alertă după ce hidrologii au instituit cod roșu de inundații pe bazinul hidrografic Râmnicu Sărat vizată de posibile inundații fiind localitatea Puiești. Pentru aceasta Prefectura Buzău a transmis comunicate de informare către toate localitățile din jurul localității Râmnicu Sărat și speră să nu existe probleme pentru că în zonă nu s-au semnalat probleme cu alte ocazii în zona afectată de codul hidrologic.
În urma ploilor din ultimele ore au fost afectate 18 localități dar situațiile au fost gestionate cu rapiditate în primă instanță de comitetele locale pentru situații de urgență după care și cu ajutorul pompierilor militari.
Si chiar dacă efectele codului portocaliu de ieri nu au fost atât de pronunțate pe cum se așteptau pompierii au avut de lucru acționând cu mai bine de 90 de oameni. Ca la fiecare avertizare meteorologică, reprezentanții ISU au fost alertați și în fals de diverse persoane din municipiul Buzău care au reclamat că apa le-a intrat în case dar și un incendiu care nu s-a confirmat.
„Există un fenomen pe perioadă situațiilor de urgență acela că am avut apeluri false referitoare la case inundate sau incendii și a trebuit să dislocăm forțe in detrimentul unor situații reale. A fost anunțat un incendiu pe strada Colonel Buzoianu dar ți câteva inundații ”, a declarat comandantul ISU Buzău, Dănuț Nicolae.
Pentru că la toate sesizările s-a răspuns trimițând oameni pe teren la cele care nu s-au confirmat urmează să se identifice persoanele care au apelat la serviciul 112 și amendați conform legilor în vigoare.
„Am rugat și în Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență să se sesizeze Poliția și să fie dispuse măsurile legale pentru alertarea în fals a autorităților”, a declarat prefectul județului, Maria Buleandră.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.