Deszapezire manuala Valea Salciei
așa se deszăpezesc acum drumurile din Valea Salciei
Două dintre cele mai sărace administrații locale din Buzău se vor dota cu utilaje de deszăpezire cu bani nerambursabili de la Uniunea Europeană. Este vorba despre comunele Buda și Valea Salciei acolo unde, pe timp de iarnă, utilajele de deszăpezire ajung extrem de greu sau nu mai ajung deloc așa cum a fost cazul în urmă cu doi ani când localnicii din Valea Salciei au primit provizii pe calea aerului.
„Având în vedere iarna de acum doi ani când am fost înzăpeziți peste o lună de zile am ajuns la concluzia că un utilaj poate schimba soarta localității. Pentru că nu avem fonduri suficiente, singura speranță sunt fondurile europene. Fiind prinși în Grupul de Acțiune Locală, Valea Râmnicului am accesat împreună cu comuna Buda și alte localități din Vrancea un contract de finanțare pentru un buldoexcavator nou”, a declarat Marian Mușat, primarul comunei Valea Salciei.
Chiar și așa, achiziționarea unui utilaj nou nu este deloc ușoară. Administrațiile locale trebuie să achiziționeze pentru început utilajele iar apoi, cu dovada plății vor trebui să meargă să deconteze facturile din fondurile europene.
„Singurul lucru mai dificil este ca accesarea fondurilor europene implică extrem de multe hârtii iar pentru a achiziționarea utilajului trebuie să ne împrumutăm la bancă și apoi să facem o licitație pe SEAP. Problema este că băncile ne cam refuză pentru că bugetul nostru este destul de mic și putem intra oricând în insolvență”, precizează primarul comunei Valea Salciei, Marian Mușat.
În această situație, speranța vine dinspre Consiliul Județean Buzău. Instituția este singura care dispune de acești bani pe care i-ar putea împrumuta celor două administrații locale urmând să ții recupereze după decontarea facturilor din fondurile europene.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.