Un nou primar buzoian este atenționat de Agenția Națională de Integritate. Marian Apostol, primarul comunei Năeni, este acuzat de inspectorii ANI că ar fi avizat la plată facturi emise de către firma în valoare de 35 de milioane de lei vechi.
„APOSTOL MARIAN a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în timpul exercitării mandatului de Primar al Comunei Năeni, Jud. Buzău, a avizat plata a 3 facturi emise de către societatea în cadrul căreia acesta deține calitatea de asociat unic și soția sa funcția de administrator, în sumă totală de 3.532,03 Lei. Astfel, APOSTOL MARIAN a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Primarii […] sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Integritate.
Contactat telefonic de Observatorul Buzoian, primarul comunei Năeni, Marian Apostol a precizat că a fost cercetat de inspectorii Agenției Naționale de Integritate dar și de procurorii buzoieni și de către Poliția Economică după ce, în cursul anului 2010 de la magazinul pe care îl avea în centrul comunei s-au cumpărat mai multe produse
„În anul 2010, pe când aveam un magazin în centrul comunei mai mulți angajați ai Primăriei și de la Școala din comună au cumpărat diverse produse de magazinul soției mele. A fost vorba de mărunțișuri, bomboane pentru o serbare școlară, hârtie igienică, apă mineral și detergent. Magazinul fiind la doi pași de Primărie și lângă Școală oamenii mergeau repede acolo, luau ce le trebuia erau trecuți pe caiet și când se făcea 1.000 de lei se tăia factura și se achita. Asta a durat câtva timp până când le-am transmis angajaților ca să nu mai cumpere de la magazinul meu”, a declarant primarul comunei Năeni, Marian Apostol.
Totodată, primarul din Năeni a precizat că în aceiași speță a mai fost cercetat și de Poliția Economică Buzău în urma unei sesizări depuse de fostul primar al comunei prin intermediul unei terțe persoane și a fost găsit nevinovat.
„AM mai fost cercetat și în 2011 de către Poliția Economică iar Procuratura a dispus neînceperea urmăririi penale. Acum am trimis și către ANI această rezoluție și sper să nu fie o problemă, pentru că din câte am înțeles de la ei în cazul meu este în desfășurare o procedură de evaluare”, a conchis Marian Apostol.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.