Ambulanta Spital
O adolescentă a fost internată în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău iar alți doi tineri au fost aduși cu salvarea la spital după ce au început să prezinte diaree și vărsături. Este vorba despre trei adolescenți dintr-un grup de 16 tineri din Belgia, ajunși la Buzău, recent pentru un schimb de experiență. Copiii străini au fost cazați la Zărnești ,acolo unde se pare că au mâncat ceva care i-a îmbolnăvit de toxiinfecție alimentară.
Adolescenta internată prezintă simptomatologie moderată, cu diaree și vărsături, în timp ce starea celorlalți doi urmează să fie analizată de medici care vor decide internarea ori tratamentul ambulatoriu. Între timp, Direcția de Sănătate Publică Buzău a demarat o anchetă epidemiologică pentru a afla ce a stat la baza îmbolnăvirii copiilor.
Grupul de 16 tineri belgieni cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani este implicat într-un proiect al Primăriei și școlii din Zărnești în parteneriat cu Asociația Tineri pentru România din Belgia. Prin acest proiect, tinerii belgieni se implică în viața comunității prin participarea la ecologizarea unor zone și la implicarea copiilor din comună în diverse activități educative.

 Potrivit primarului comunei, Lazăr Alexandru, Primăria le-a asigurat tinerilor belgieni cazare, cazarmament și veselă dar nu avea obliga’ia de a le asigura și hrana. Adolescenții își cumpărau singuri de mâncare și își găteau într-o bucătărie amenajată în incinta școlii din comună, acolo unde și dormeau. Conform sursei citate, înainte de a se îmbolnăvi, tinerii belgieni ar fi fost în orașul Buzău unde au cumpărat mâncare de la un fast food renumit.

Tinerii ar fi trebuit să plece din Zărnești în cursul zilei de vineri.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.