Locuitorii din satul Boboc, comuna Cochirleanca vor circula „de Paște” pe ulițe proaspăt balastate. Lucrarea, demarată de primăria din localitate la începutul lunii aprilie vine după ace anul trecut locuitorii satului Cochirleanca și-au văzut ulițele pietruite după mai bine de 20 de an de când a fost făcută o astfel de operațiune. Acum primarul Ilie Nicolae spune că a venit rândul localnicilor din Boboc să aibă ulițe balastate mai ales că în momentul când plouă locuitorii satului Boboc care nu au casele la drumul județean ce străbate comuna au de luptat serios cu noroaiele.
„Am demarat lucrările de o săptămână iar până la Paște vrem să terminăm de balastat toți cei 10 kilometri de ulițe din satul Boboc, lucrare care este plătită din banii de la bugetul local cu peste 2 miliarde de lei vechi”, a declarat primarul comunei Cochirleanca, Ilie Nicolae.
În plus primarul din Cochirleanca are planuri mari cu principalele străzi din comună pe care le vrea asfaltate. Este vorba despre aproape 2 kilometri de ulițe din satele Boboc, Roșioru și Cochirleanca, străzi ce fac legătura între școală, biserica și cimitir. Și pentru că bugetul comunei nu este unul atât de mare care să permită o lucrare de o asemenea anvergură lucrarea va fi făcută pe Măsura 322 din cadrul PNDR.
„Este vorba despre o lucrare de amploare ale cărei costuri sunt estimate la peste 125 de mii de euro. Pentru aceasta voi merge săptămâna aceasta la Constanța pentru a semna un program de finanțare în urmă căruia vom primi suma de 100.000 de euro la care vom adăuga și noi cu 25.000 și astfel să reușim să punem asfalt pe principalele ulițe din cele trei sate ce fac legătura între școală, biserică și cimitir și care se termină în drumul județean ”, a declarat Ilie Nicolae, primarul comunei Cochirleanca.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.