Localnicii comunei Ziduri sunt chemați la vot peste două săptămâni în cadrul unui referendum unde trebuie să hotărască dacă sunt de acord cu schimbarea regimului juridic al izlazului comunal . Decizia a fost luată pentru că administrația locală mai are de rezolvat peste 100 de dosare de retrocedare și nu mai are disponibil nici un petic de pământ. Acum, pe 11 septembrie localnicii trebuie să hotărască, la urne dacă sunt de acord ca izlazul comunal să fie împărțit foștilor proprietari sau nu.
„ Cetățenii trebuie sa voteze cu „DA” sau „NU” daca sunt de acord cu schimbarea categoriei de folosință din izlaz în arabil și retrocedarea la vechii proprietar. Comuna Ziduri mai are de pus în posesie în jur de 107 dosare adică 417 hectare iar noi nu mai deținem nici o suprafață de teren în fizic. Ca să putem trece la despăgubiri bănești trebuie, legal, să trecem printr-un referendum”, a declarant primarul comunei Ziduri, Nicolae Nedelcu.
Conform legislației în vigoare urnele pentru ca cetățenii din Ziduri să poată vota vor fi deschise în intervalul orar 7.00-23.00 iar ca referendumul să fie validat trebuie să se prezinte la urne minim 30 la sută din populația cu drept de vot de pe raza comunei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.