Timp de trei zile, stadionul Gloria a găzduit ediţia a III-a a turneului de fotbal ,,Crîng Trophy”, rezervat copiilor născuţi în 2005. La competiţia desfăşurată în perioada 1-3 noiembrie şi organizată de clubul Viitorul Buzău cu sprjinul financiar al sponsorului R.E.R. Ecologic Service(director Liviu Mocanu), au participat cele mai bune 16 echipe din ţară iar trofeul a fost adjudecat de C.S. Luceafărul Cluj. Aceasta a întâlnit în finală Academia Hagi, în faţa căreia s-a impus cu scorul de 2-0, ambele goluri fiind marcate de Nistor. Astfel, gruparea ardeleană patronată de omul de afaceri, Marius Stan şi antrenaţă de Stan David şi Gigi Vînău şi-a reconfirmat valoarea, respectându-şi în acelaşi timp, statutul de favorită la câştigarea turneului.
,,În primul rând vreau să mulţumesc organizatorilor pentru că ne-au invitat la această competiţie, sponsorilor noştri şi părinţilor. După părerea mea, turneul la care au participat echipe foarte bune, a fost unul reuşit din toate punctele de vedere. Mă bucur tare mult că am cîştigat trofeul şi chiar dacă suntem un club mai micuţ, eu cred că după cum s-a văzut şi acum, am meritat. Ne-am respectat statutul de favoriţi dar la copii, important este să joace şi sperăm să fim invitaţi şi la următoarea ediţie”, a declarat antrenorul câştigătoarei turneului, David Stan.
C.S.Luceafărul Cluj i-a avut în componenţă pe Semerean, R.Nistor, D.Nistor, Văleanu, Ferenczi, Fărăgău, Nădăşan, Andrei, Vînău, David.
Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Club Regal Atletico, echipă care în finala mică a competiţiei, a învins cu scorul de 3-0 reprezentanta gazdelor,Viitorul Buzău. Pe următoarele poziţii s-au situat CSU Craiova, Sporting Vaslui, Ş.F. Toni Doboş, Junior Braşov, Juniorul Bucureşti, LPS Mircea Eliade, Academia Sport Team, Petrolul Ploieşti, ACS Dănuţ Coman, Petrolul 95, Steaua Bucureşti, Aerostar Bacău. ,,Am vrut să fie cea mai tare competiţie din ţară la grupa de vârstă 9 ani iar dacă până acum aduceam 8-10 echipe, de această numărul lor s-a ridicat la 16. De fapt, la ediţia din acest an a fost prezentă crema fotbalului juvenil la categoria menţionată. În ceea ce priveşte Viitorul Buzău care s-a clasat pe locul IV, consider că este un rezultat foarte bun”, a declarat directorul RER Ecologic Service Buzău, Liviu Mocanu.
Ocupantele primelor patru locuri au primit din partea organizatorilor echipament sportiv, cupe şi medalii şi diplome, acestea fiind înmânate de fostul internaţional Miodrag Belodedici şi oficiali ai Fderaţiei Române de Fotbal printre care consilierul preşedintelui,Gabi Bodescu,secretarul general Gheorghe Chivorchian, şeful Comisiei de Copii şi Juniori, Dan Ionescu şi antrenorul U 15, Gabriel Enache.
,,Meciurile pe care le-am văzut astăzi(n.r.luni) la acest turneu au fost extraordinare, vitalitate şi o mare dorinţa de a juca şi câştiga. Vreau să-l felicit pe domnul Liviu Mocanu care a reuşit să organizeze cum trebuie, această competiţie deoarece avem nevoie de asemenea oameni cu iniţiativă. După părerea mea, în fiecare oraş ar trebui organizate astfel de turnee deoarece copiii sunt dornici să joace fotbal. Am văzut câţiva jucători buni care cu muncă şi dacă vor fi pregătiţi aşa cum se impune, pot ajunge fotbalişti de valoare” a spus fostul internaţional,Miodrag Belodedici.
Au fost acordate şi câteva premii speciale pentru golgeterul turneului(Sandu Vlad-Academia Hagi), cel mai tehnic jucător (Mario Constantin-Club Regal Atletico) şi cel mai bun portar(Dario Calotă-Club Regal Atletico), cel mai bun antrenor(Anton Doboş-Şcoala de Fotbal Toni Doboş). De asemenea, directorul R.E.R. Ecologic Service Buzău,Liviu Mocanu a primit diploma de excelenţă pentru sprijinul financiar acordat organizarii ediţiei din acest an a turneului campionilor- Crîng Trophy, valoarea premiilor ridicându-se la peste 2000 de euro.
,,Sincer, nu credeam că va ieşi un lucru aşa de frumos. Numărul mare de echipe, condiţiile extraordinare, stadionul, jocurile, bucuria copiilor şi a părinţilor au făcut ca acest turneu să fie unul perfect. Felicit organizatorii şi aş dori ca tot ce am văzut aici să fie un exemplu pentru toate judeţele. Cu cât sunt mai multe competiţii, mai ales la această categorie de vârstă, cluburile vor înţelege că numai investind în copii putem spune că mergem pe un drum bun cu fotbalul” a declarat şeful Comisiei de Copii şi Juniori –F.R.F., Dan Ionescu.
Printre cei care au făcut parte din comisia de organizare a ediţiei din acest an a turneului ,,Crîng Trophy” Buzău s-a numărat şi referentul zonal al F.R.F.,Cristi Lupu.

Adrian SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.