inundatii alunecari Berca-8
Județul Buzău este campion la alocările bugetare în urma demersurilor făcute de Consiliul Județean și Prefectura Buzău. Guvernul a alocat, vineri, o nouă tranșă de bani pentru refacerea infrastructurii distruse de calamitățile din vară abătute asupra județului. Astfel, din cei 8,240 milioane de lei care au fost alocați județului Buzău, cea mai mare sumă 3, 770 milioane, va ajunge la Consiliul Județean, care are o listă cu 13 drumuri județene afectate de inundații pe raza comunelor Brăiești, Valea Salciei, Tisău, Lopătari, Berca, Nehoiu, Merei, Buda și Blăjani.
alocare Bugetara
Următorul mare beneficiar al banilor din fondul de urgență este comuna Berca, acolo unde drumul ce leagă comunele Berca și Pârscov a fost distrus de alunecările de teren care au afectat inclusiv Mănăstirea Rătești. De aceea în conturile Primăriei Berca vor ajunge 2,575 de milioane de lei pentru refacerea drumului din apropierea mănăstirii Rătești. Alte localități care au primit bani direct de la Guvern sunt Măgura 350 mii lei, comuna Pănătău 200 de mii de lei, orașul Nehoiu și comuna Săgeata câte 150 mii lei, comuna Blăjani 135 mii lei, Chiojdu 130 mii lei, Cislău, Săpoca, Tisău, Topliceni și Zărnești câte 100 de mii de lei, Beceni, Cernătești, Podgoria, Vernești, Merei, Grebănu și Cernătești sume cuprinse între 13 și 56 de mii lei.
Banii care vor ajunge în această săptămână direct în conturile beneficiarilor vor trebui cheltuiți până la finalul anului, astfel că cei mai mulți beneficiari s-au gândit deja să organizeze procedurile de licitație în regim de urgență. Dacă sumele nu vor fi cheltuite până în ultima zi a anului, banii vor fi redirecționați către bugetul de stat.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.