Președintele interimar al PSD Buzău, senatorul Lucian Romașcanu susține că rezolvarea situației în care se află Primăria Buzău de a-i fi blocate plățile în proiectul european de reabilitare a infrastructurii rutiere se poate rezolva în două zile dacă organele de anchetă studiază documentele și fac vizite in teren pentru a constata că nu s-a întâmplat nimic diferit decât ceea ce este scris în documente.

Într-o conferință de presă susținută marți după amiază la sediul PSD Buzău, senatorul social-democrat a solicitat organelor de anchetă să își facă urgent treaba pentru a debloca situația și a spus că probabil ar fi nevoie și de o modificare legislativă astfel încât să nu se mai întâmple astfel de situații.

„Ceea ce pot eu spune din calitatea mea de președinte interimar al PSD Buzău și de senator de Buzău este că cerem, rugăm, solicităm organelor de anchetă să-și desfășoare tot ceea ce au de făcut într-un ritm extrem de rapid pentru că nu ne putem permite să nu mergem înainte cu dezvoltarea orașului. Trebuie să vină să verifice. Înțeleg că reclamația se referă doar la un singur punct legat de pistele de biciclete. Este o chestiune de două zile să se vadă niște acte și să se facă verificările de teren. Nu trebuie să dureze prea mult iar anumiți colaboratori, pentru că dacă le zic chiar electroni liberi îmi sună iar telefonul, ar trebui să înțeleagă că dincolo de politica de partid, administrarea Buzăului se face pentru toți locuitorii Buzăului indiferent ce au votat. Iar o bucurie subînțeleasă că uite cineva a avut grijă de Toma ăsta  este o lipsă de înțelegere a priorităților orașului”, a declarat senatorul Lucian Romașcanu.

De asemenea, senatorul Romașcanu consideră total nepotrivit faptul că la o simplă reclamație să se ajungă în situația de a bloca în oraș și spune că probabil legea ar trebui schimbată.

„Această nenorocită de situație cu fondurile europene pentru capitolul de mobilitate urbană un lucru pe care sigur, legea e lege și trebuie respectată deși și această lege cred că ar trebui undeva regândită pentru că nu e normal ca o simplă adresă din partea cuiva să ducă la blocări de o asemenea anvergură. Probabil că undeva e ceva greșit”, a mai spus Romașcanu.

Între timp, primarul Constantin Toma a explicat că a discutat cu cei de la Strabag care execută lucrările și că i-a convins pe aceștia să continue, timp de două luni, din fonduri proprii lucrările la proiectul ce vizează rebilitarea străzilor Industriilor, Transilvaniei și Unirii sperând că în acest răstimp situația va fi deblocată.

4 COMENTARII

  1. […] Transilvaniei și Unirii sperând că în acest răstimp situația va fi deblocată.The post Lucian Romașcanu: „Deblocarea plăților pe proiectul european… o chestiune de două zile să v… first appeared on Observatorul Buzoian. Citeste mai […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.