Aproape 40 de lucrări de artă au fost expuse, joi, în holul Sălii Mari a Consiliului Județean la Buzău într-o Expoziţie a Marilor Creatori ai Artei Româneşti Între Sacru şi Profan. Lucrările au fost expuse de Casa de Licitații Artmark și vor face obiectul unei sesiuni de licitații ce se va organiza săptămâna viitoare la București. Expoziția a fost vernisată înaintea spectacolului „Variațiuni enigmatice” cuprins în cea de-a X-a ediție a Galei VedeTeatru și va fi deschisă pentru iubitorii de artă și vineri până la orele 20.00. La vernisajul expoziției au fost șefi de instituții, oameni de afaceri, pictori, actori, oficialități sau simpli consumatori de artă.
În deschiderea evenimentului, directorul Teatrului George Ciprian, Gina Chivulescu a mulțumit casei de licitații Artmark pentru decizia de a expune lucrări de o asemenea valoare în cadrul ediției jubiliare cu numărul 10 a Galei VedeTeatru alături de cele mai longevive spectacole ale teatrului buzoian.
La rândul său, președintele Consiliului Județean Cristi Bîgiu a mulțumit atât organizatorilor expoziției pentru privilegiul oferit buzoienilor de a vedea la ei acasă lucrări de mare valoare ale artiștilor români cât și buzoienilor veniți în număr destul de mare la vernisajul expoziției.
„Vreau să vă mulțumesc că ați venit la acest eveniment și mă bucur că avem aici o expoziție de cultură atât de valoroasă. Cultura a jucat un rol important în viața buzoienilor și este de datoria noastră să promovăm aceste evenimente. Sunt plăcut surprins de apetitul buzoienilor pentru cultură, sunt convins că trebuie să promovăm cât mai des astfel de evenimente și sunt convins ca Buzăul poate deveni un important pol cultural”, a precizat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.
În încheierea vernisajului, reprezentantul Casei de Licitaţii Artmark, Alexandru Bâldea, a explicat cum a ajuns la concluzia că operele de artă trebuie expuse și văzute de cât mai mulți oameni pentru a crește interesul pentru artă și i-a invitat pe cei prezenți să admire operele de artă și să răspândească vestea acestei expoziții în rândul cât mai multor iubitori de artă.
„Rolul asestor opere de artă aici este acela de a fi admirate și invit așadar pe toată lumea să admire aceste opere de artă care fac bine la suflet și vă invit să propuneți și altor iubitori de artă să viziteze mâine expoziția care va fi deschisa de dimineață până seara”, a declarat Alexandru Bâldea, reprezentant al Casei de Licitații Artmark.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.