Lucrările de reabilitare a podului metalic de la Mărăcineni, demarate la finele lunii trecute, sunt în întârziere. Prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, atrage atenția că graficele inițiale au fost date peste cap, fiind vorba despre o întârziere de circa o săptămână, generată de numărul mic de muncitori trimiși în zonă de firma constructoare.
La o lună de la debutul proiectului de reabilitare a podului metalic de la Mărăcineni, prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, i-a convocat pe reprezentanții firmei de construcții, ai firmei de proiectare, Secției de Drumuri Naționale, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău, precum și pe dirigintele de șantier într-o ședință de analiză a stadiului lucrărilor la acest important obiectiv.
Prefectul Carmen Ichim și-a exprimat nemulțumirea cu privire la ritmul de până acum al lucrărilor, apreciind că folosirea unui număr redus de muncitori a generat întârzieri pe fiecare etapă a proiectului.
Firma de construcții a dat asigurări că va recupera aceste întârzieri prin suplimentarea forțelor, astfel ca în afară de lucrătorii care se vor ocupa de sablarea și vopsirea structurii metalice, să aloce permanent un număr de 20 de muncitori pentru repararea plăcilor betonate și turnarea unei șape noi, înaintea operațiunii finale de asfaltare.
Prefectul Județului Buzău a mai cerut reprezentanților ITM și SDN Buzău să verifice zilnic dacă firma constructoare își respectă obligațiile asumate în urma discuțiilor de miercuri, iar dirigintele de șantier urmează să prezinte săptămânal un raport cu privire la stadiul lucrărilor.
Dacă graficele inițiale, lucrările de reabilitare a podului de la Mărăcineni s-ar derula pe parcursul a 130 de zile. Prefectul de Buzău spune că acest termen ar putea fi respectat dacă în zonă vor fi mobilizați mai multi muncitori, întârzierea putând fi recuperată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.