Absolvenţi de liceu susţin, săptămâna aceasta, probele scrise din sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Candidaţii înscriși la cea de-a doua sesiune din acest an vor intra la testul scris de limba și literatură română luni de la ora 09.00, absolvenţii profilului umanist şi cei ai profilului pedagogic având aceleași subiecte în timp ce absolvenţii de la profilul real sau cel tehnologic având subiecte diferite.
Probele scrise vor continua, miercuri cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică pentru absolvenţii profilului real şi istorie pentru cei de la profilul umanist, şi vineri cu proba la alegere a profilului şi specializării, respectiv biologie, geografie, fizică, chimie, logică, informatică, sociologie, psihologie, economie sau filosofie.
Rezultatele vor fi afişate luni 31 august, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00urmând a fi soluționate până pe 3 septembrie.
Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, măsura fiind luată în iunie, prin ordin de ministru, cu puţin timp înainte de susţinerea probelor
Rata de promovare la prima sesiune din acest an a bacalaureatului a fost, la nivel național, de 67,9 la sută (66,41 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor), cu peste şapte procente mai mare decât anul trecut (60,65 la sută). La Buzău procentul de promovabilitate a fost de 69,6 la sută și a crescut după corectarea contestațiilor la 70,64 la sută.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.