Bac2011-2

Ediția de vară a examenului de Bacalaureat debutează, luni, cu proba orală la Limba şi Literatura Română. Absolvenții din acest an ai clasei a XII-a sau a XIII-a dar și cei care au terminat liceul anii trecuți și nu au promovat examenul maturității vor susţine testarea în faţa unei comisii care le va acorda unul din patru calificative: Începător, Mediu, Avansat sau Experimentat.
La Buzău, un sfert dintre absolvenții de liceu din acest an au preferat să nu se înscrie la prima sesiune de bacalaureat. Teama de subiecte grele, sau, în alte cazuri, corigențele care nu le permit susținerea examenului de bacalaureat i-a determinat pe unii liceeni să amine pentru sesiunea de toamnă susținerea testelor în speranța că vor avea parte de subiecte ceva mai ușoare.
Ediția de vară a examenului de Bacalaureat începe luni cu proba orală la Limba și Literatura Română. Între 17 şi 21 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale, iar între 25 şi 28 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Pe 1 iulie se va desfăşura prima probă scrisă, la limba şi literatura română. Pe 3 iulie este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 5 iulie proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele finale vor fi afişate pe 12 iulie.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.