Deschiderea conferinței de presă a făcut-o președintele E. Neagu de la Consiliul Județean. „Ca primă echipă buzoiană sprijinită oficial de autoritățile locale vrem să continuăm să fim o forță respectată și apreciată la nivel național. Nu ne facem planuri și nu trasăm direcții/obiective de la o zi la alta, chiar dacă lumea în care trăim este foarte grăbită și nerăbdătoare. Dornică de mult și mai mult. E clar că la un moment dat, atunci când vom fi pregătiți, să putem accede într-o competiție europeană, dar totul se face pas cu pas și cu speranța că oamenii care luptă acum sub steagul Buzăului își vor face meseria așa cum știu ei mai bine. Avem acest grup din spațiul ex-iugoslav pe care eu îl apreciez foarte mult pentru spiritul lor de luptă și pentru modul lor de a fi oameni și sportivi.”

A urmat chiar omul care conduce legiunea sârbilor de la HC Buzău, antrenorul Pero Milosevic.”Ideea este că toți cei care au terminat sezonul trecut în urma noastră în clasamentul final vor încerca să ne depășească. Iar cei din față își vor lua măsuri de precauție atunci când vor juca împotriva noastră. Știu deja de ce suntem în stare și care-i forța noastră. Ne bucurăm că vom debuta în fața propriilor suporteri, nu vrem să promitem marea cu sarea, dar cert este că vom lupta minut cu minut și vom da totul pentru a câștiga meciurile. Toate meciurile!”

Pe linia prudenței și a realismului a mers și G. Băducu, președintele clubului: „Băieții noștri sunt profesioniști, încasează salarii pentru că joacă handbal și o fac la un nivel foarte bun, dar sunt și conștienți că primul lor judecător va fi publicul. Oamenilor cu dor de a asista din sală la meciurile noastre vor fi primii beneficiari ai spectacolelor oferite de noi. Ei ne aplaudă atunci când jucăm bine, ei ne încurajează când nu găsim soluții să ne depășim adversarii, ei explodează de fericire când Bobo Manole ori Babasafari reușesc să apere șuturi imposibile. Dragostea lor e necondiționată, iar pe Mister și pe elevii săi îi încarcă pozitiv cu energia lor. Nu vreau să trec peste faptul că oamenii din Consiliul Județean ne-au susținut constant în toată activitatea de la înființare și până în prezent, că am trăit împreună mai multe bucurii decât clipe de dezamăgire, că au fost corecți cu noi și au ajutat cu tot ce au promis! Dacă vreodată vom putea să oferim Buzăului o participare europeană, atunci vom considera că am atins cerul purtați pe brațe de un întreg județ!”

Meciul de duminică se va disputa cu sala la 50% capacitate, în condițiile legislative ale restricțiilor cu care deja publicul este familiarizat, dar și cu un punct sanitar la intrare pentru teste rapide la un preț ușor de suportat pentru orice posesor al unui bilet de intrare.

Laurențiu Manea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.