Dacă în prima etapă a noului sezon din Liga Zimbrilor s-a spus că meciul contra nou-promovatei din Alexandria va fi dezechilibrat, la fel ca și cel disputat la Constanța în runda secundă, iată că vizita vecinilor din Focșani a adus și un partidă fără un favorit cert. Ba chiar se poate spune că adversarul nostru ne-a cam nășit în cele trei participări de până acum în prima ligă: șase înfrângeri provocate în tot atâtea dispute.

Și duelul celor două galerii se anunța unul interesant, pentru că e destul de complicat să te miști prin țară, pentru a-ți susține favoriții, cu toate restricțiile legate de pandemie.

Ambițiile și nervii din cele două tabere s-au arătat la față chiar din minutul 3, atunci când sângele fierbinte al spațiului ex-iugoslav a adus la rampă pe „vrânceanul” Marijanac contra unui trio buzoian venit din aceeași zonă geografică, Vuk-Pelidija-Glendza. S-a lăsat cu câte o eliminare din fiecare tabără, iar scorul a mers aproape cap la cap până la mijlocul reprizei. Când am avut două goluri avans, dar am irosit două atacuri consecutive ce ne-ar fi putut umple un pic plămânii cu aer de victorie. Și tot așa până când oaspeții au reușit să treacă în avantaj, 10-11 în min. 21. Barele porții adverse, trei șuturi la rând (și apoi încâ una la 12-14!) se cereau unse cu mir la pauză, dar de unde să aduci așa ceva într-o seară de duminică? Istoria primei părți se scrie într-un final plin de nervi, cu ambii arbitri cautând nod în papură alor noștri, cu antrenorul Pero Milosevic sub forma unei bombe atomice și un 13-16 pe tabela de marcaj.

Și continuă forma slabă a lupilor și după pauză, căci moldovenii se duc repede la 7 goluri diferență, pentru că șuturile noastre nu-și ating ținta decât de două ori în opt minute. Nu mai erau speranțe, arbitrajul fluiera doar doine de pe Milcov, așa că cele trei goluri consecutive ale lui Sergio Barros din minutele 48-50 păreau apă în deșert. Dar al naibii de puțină pentru foamea de victorie a haitei de la HC BUZĂU. Atacurile noastre sunt blocate de așa-zișii cavaleri de tochitură moldovenească, iar lor le dă 7m in loc de forțare! Chiar ne era dor de asemenea agresiuni cu dublu-fluier! Scorul final e cel care „trebuie” pentru păpușarii acestui sport, 27-31. Nici nu știi ce încheiere să faci după o asemenea reprezentație haiducească…

 

Vali Mocanu/Marian Durlea

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.