Lupii handbalului buzoian, surclasați de vicecampionii din Constanța

0
181

Doar în primele zece minute ale super-amicalului de vineri seara, HC Buzău contra Dobrogea Sud, a fost un echilibru de forțe în Sala Sporturilor, până la 4-4. Ratările din poziție de “unu la unu” ale lui Mironescu și loviturile de la 7 metri irosite cu o ușurință dezarmantă au anulat în totalitate paradele lui Bobeică. Elevii lui Eliodor Voica plimbau mingea pe semicerc fără idei de finalizare, iar oaspeții recuperau și concretizau toate contraatacurile. Sau aproape toate, pentru că portarul nostru a încercat să stopeze avalanșa de șuturi ce venea din partea adversarilor. Aceștia au profitat la maximum de găurile imense din apărarea buzoiană, o temă de lucru foarte serioasă pentru conducerea tehnică, iar cele patru săptămâni rămase până la debutul Superligii trebuie dedicate în mare parte acestui lucru.

Celor nouă goluri diferență de la pauză (19-10 pentru dobrogeni) nu li s-a găsit un antidot nici în partea secundă, mult mai echilibrată însă, dar numai din cauză că oaspeții au renunțat la toți titularii și în special la portarul care parase și el aproape toate șuturile ce ținteau buturile sale. Spectatorii veniți să vadă o nouă victorie a favoriților, după cea din ziua anterioară, 27-26 contra Vasluiului, au aplaudat cu fair-play trupa câștigătoare (31-21 scor final), dar se privea cu îngrijorare spre ultimul meci al turneului, cel contra unei alte forțe a campionatului, CSM București. În fapt chiar câștigătoare de cupă europeană cu vreo trei luni în urma și care în prima zi a învins la un gol diferență (24-23) pe cei ce azi ne-au pedepsit atât de drastic.

Dar e vorba de un turneu amical, de meciuri de pregătire, iar conducătorii HC Buzău vor trebui să găsească soluții de a pregăti sezonul ce bate la ușă cu multă atenție și seriozitate. Nu știu dacă jucătorii transferați sunt exact ceea ce i-ar fi trebuit antrenorului nostru, însă e ușor de dat verdicte mai ales că nici eu nu sunt un specialist.

Vali Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.