Aproximativ 10.000 de abonați ai Regiei Autonome Municipale nu vom mai beneficia, de sâmbătă, de apă caldă menajeră la robinete. Astfel, aceștia vor fi nevoiți să se spele fie cu apă rece fie să își încălzească apa livrată de Compania de Apă. Anunțul RAM Buzău de la jumătatea săptămânii se va pune în practică din data de 17 august când Ecogen Energy nu va mai livra agentul termic necesar preparării apei calde. Pauză de alimentare cu apă caldă menajeră va dura mai bine de o săptămână timp în care angajații regiei speră să își termine lucrările de punere în funcțiune a unui alt sistem de termoficare.

Iată mai jos comunicatul RAM Buzău:

Pentru a doua oara intr-un singur an, ECOGEN ISI BATE JOC DE UN ORAS INTREG.

Dupa episodul din 2 aprilie 2019, cand fara nici un motiv imputabil RAM Buzau, ECOGEN a sistat producerea si vanzarea agentului termic necesar asigurarii încalzirii, începand cu 17 august 2019 se anunta sistara  apei calde menajere.

Toate demersurile legale intreprinse, încat acest eveniment nedorit sa nu se mai repete, a lasat „rece” producatorul de energie termica.

Dupa cum v-am adus la cunostinta, RAM Buzau este cu platile la zi si toate clauzele contractuale respectate.

Se pare ca nu se mai poate discuta pe baza de argumente, de faptul ca termoficarea este un serviciu public, ci de cate zerouri agonisesc unii actionari ai CET -ului in conturi si foarte posibil de “plata unor polite personale” prin intermediul acestui serviciu.

Imediat dupa oprirea încalzirii, începand cu 2 aprilie 2019, Primaria municipiului si RAM Buzau au luat masuri pentru gasirea solutiilor alternative necesare asigurarii apei calde si a încalzirii pentru apartamentele si institutiile ramase racordate la SACET.

Tinand cont de ultimul abuz al ECOGEN, se dovedeste ca gasirea solutiilor alternative a fost un demers corect, încat buzoienii sa poata beneficia de apa calda cat mai curand posibil si de încalzire în iarna urmatoare.

In prezent, sunt in curs de finalizare lucrarile de montare si punere  in functiune a unui cazan de 10 Gcal la PT4 – Dorobanti, care va asigura furnizarea apei calde în municipiu, iar data estimata pentru terminarea lucrarilor este 26 august 2019.

 Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de acest context si va asiguram ca se depun eforturi pentru asigurarea apei calde menajere catre buzoieni si a caldurii in iarna urmatoare.

P.S.: Referitor la adresa nr. 696/ 14.08.2019, a Ecogen catre RAM Buzau, consideram ca nu putem raspunde unui santaj.

Va multumim pentru intelegere!

                                             Director General

                                               Aurel Gubandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.