Marți seară, ca tot românul visător la o îmbogățire rapidă cu un bilet de un milliard jucat pe 2 lei, aveam și eu Copenhaga – Steaua Roșie pe calificarea gazdelor. (Sper c-ați prins poanta biletului de 2 lei, că nu prea am eu obiceiuri d-astea decât în weekend!) Nu am stat cu ochii pe meci până când oaspeții au deschis scorul, știam ce joacă danezii, 1-0 și tiki-taka, zici că i-a vrăjit Guardiola pe toți, băi nene! Se trage de timp la toate nivelurile, iar cum o face FC Copenhaga e deja la nivel de artă! Problema apare când dujmanii deschid scorul și te obligă să ataci, iar eroii noștri chiar s-au lovit de treaba asta. Acest rezultat parțial le punea în pericol calificarea, fusese 1-1 în tur, așa că s-au văzut obligați să joace fotbal. Și dă-i, și luptă, vine și egalarea după un corner pe finalul primei reprize, oaspeții aveau și un om mai puțin de prin minutul 50 și ceva, așteptam doar golul victoriei. Ratări multe, pase greșite, dar mai ales laterale/pe semicerc la greu, fotbal la nimereală. Prelungirile n-au mai adus decât un roșu și în tabăra gazdelor, dar și alte 3-4 situații bune în careul advers cu semilufturi și pasa decisivă total aiurea. Iau banii sau nu? Erau vreo 800 de lei, nu mulți, dar nemaipomenit de buni. Și încep sârbii cu o ratare a piticului neamț Marco Marin direct peste, iar danezii o bagă toată. Apoi e rândul sârbilor să dea gol și danezii să-l facă mare pe portar. Până la finalul seriei de 5 oaspeții mai ratează de două ori, ambele fiind șuturi peste poartă (!!!), dar fraierii gazdelor nu sunt în stare să dea golul izbăvirii și trag și ei aiurea în tramvai. Pe ploaia aia punctul de la 11m era doar o movilă de nămol, iar iugoslavii mai dau una peste, băi nene! Erau banii la mine de la primul penalty, dar nu le vedeam culoarea… Ratează și un bou din capitala Danemarcei și apoi cap la cap până trag toți cei 10 oameni ai fiecărei echipe, inclusiv portarii, care au și transformat cu siguranță. Al 11-lea sârb, unul ce trăsese deja, înscrie, un adversar ratează, iar paralele mele au rămas în casieria superbeților. Asta după ce ai mei au avut în față de 3 ori situația penalty-ului decisiv!  Steaua a tras de 4 (patru!) ori peste poartă, danezii de două ori și trei șuturi au fost parate de Borjan, iar povestea frumoasă a CFR-ului, care se terminase de vreo juma de oră, parcă n-a mai avut niciun farmec pentru mine…

 

RECAPITULARE PROPUNERI EPISOADELE  NR.  56 si 57

Celtic – CFR 1 solist X
Celtic – CFR gazdele se califică X
Celtic – CFR gol în ambele reprize V
Din. Kiev – Brugge GG V
Din. Kiev – Brugge 1-3 goluri în meci X
Din. Kiev – Brugge oaspeții se califică V
LASK – Basel 1X și 0-3 X
LASK – Basel maxim un gol în prima repriză V
LASK – Basel X în oricare dintre reprize V
Atromitos – Legia X în oricare dintre reprize X
Atromitos – Legia 1-3 goluri în meci V
Atromitos – Legia 0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua V
Liverpool – Chelsea 1X și 2+ V
Liverpool – Chelsea gol în ambele reprize V
Liverpool – Chelsea gazdele câștigă în hand. asiatic  -1 X
Mlada – FCSB 1x și 0-3 X
Mlada – FCSB GG X
Mlada – FCSB X sau 3+ X
AEK Atena – Craiova 1X/1 X
AEK Atena – Craiova 2-5 goluri în meci V
AEK Atena – Craiova gazdele marchează 2-3 goluri în meci X
BATE – Sarajevo 1X și 2+ X
BATE – Sarajevo gazdele marchează 1-2 goluri în prima X
BATE – Sarajevo 1X/12 X
AIK – Sheriff psf 1 X
AIK – Sheriff peste 1,5 goluri V
AIK – Sheriff 1-3 goluri în prima repriză X
Trabzonspor – Sparta GG3+ V
Trabzonspor – Sparta gol în ambele reprize V
Trabzonspor – Sparta 1X/12 V
Bilbao – Barcelona X2 și 2+ X
Bilbao – Barcelona gol în ambele reprize X
Bilbao – Barcelona oaspeții marchează 1-3 goluri în meci X
Bayern – Hertha 1X și 3+ V
Bayern – Hertha gol în ambele reprize” V
Bayern – Hertha 2-4 goluri în meci V
Huddersfield – Fulham GG V
Huddersfield – Fulham 1-3 goluri în prima repriză X
Huddersfield – Fulham X în oricare dintre reprize V

 

Am făcut o selecție a câtorva meciuri de la finalul de săptămână. Cred c-o să mai am timp să fac și o actualizare cu alte 2-3 meciuri de duminică și luni, dar nu mai promit nimic.

  1. MAN CITY – TOTTENHAM e un meci care mie îmi provoacă coșmaruri. De fapt, trei din cele patru meciuri directe din sezonul trecut mi-au demonstrat două lucruri: ori că sunt distrus ca și parior, ori că n-am noroc și gata, una din două! Sau împreună, că poate uneori văd bine ceva, și dau de gard cu altceva prin min. 45+1, ca la Argeș – Ripensia… Hai să vă povestesc de-ale mele, dă-l naibii de meci! Primul lor meci din campionat se joacă la Londra, iar eu joc 2+. Oaspeții marchează în min. 5 și jocul a înghețat acolo, deși au mai fost vreo 4-5 ocazii mari de gol. Vreo 3200 la gunoi. Apoi, în primăvară, se joaca în sferturile Ch. League, primul meci la Londra, iar eu pariez “X2 și 0-3”, deci la 1-0 scor final fac praf alți vreo 2200. Returul mi-a pus capac definitiv, îl joc “1X și 2-5 goluri”, bănuind un mare 2,3-0 cu tiki-taka și tot tacâmul lui Guardiola. Știți scenariul, în min. 18 scorul era deja 3-2, iar eu pierdeam bilet de 5800, că nu-mi mai făceam nici-o speranță că se va termina așa, nu? Iar în final a fost 4-3, praful să s-aleagă de ei! La doar trei zile au jucat în campionat meciul de la Manchester, iar scorul final a fost 1-0. Nu-l mai jucasem, dar nici nu mai conta, încă nu-mi revenisem după meciul de miercuri seară. La jocul de sâmbătă aleg golurile, greu de înțeles pentru mine partiturile tactice ale celor două, ambele tiki-taka când au avantaj pe tabelă, ambele la disperare când sunt conduse: “GG3+”- 1.95, “1-3 goluri în prima repriză”- 1,34 sau “1 și 2+”- 1,49.
  2. ARGEȘ – U CLUJ ar trebui să fie un derby real al echipelor care țintesc promovarea în Liga I, că ce-a fost anul trecut, doar ieșit la produs se poate numi. Ambele au pierdut meciurile de debut, primii acasă contra Ripensiei, ceilalți la Reșița, dar hai să punem totul pe seama ghinionului, a ratărilor și a readaptării mai greoaie la ritmul unui joc oficial. Redresarea a venit rapid și cele două victorii de la Snagov și Cluj (contra noii echipe a unui miliardar din Gorj,care habar n-am ce face, cum se cheamă și cine l-a invitat la nuntă!) au mai liniștit spiritele. Acum sunt care pe care, dar eu nu văd Piteștiul în prima divizie cu lotul de azi, mi se par enervant de slabi și de plați ca joc/atitudine/valoare. Să mă ierte Dumnezeu și prietenii din jud. Argeș, dar asta e impresia pe care mi-o tot lasă de vreo 2-3 ani încoace! Nici ardelenii nu-s vreo mare echipă, iar portughezii, recent înmatriculați de la “Programul Rabla” al fotbaliștilor liberi de contract, mi se par distruși complet. Echilibru și teamă de înfrângere, aici cred că va fi cheia meciului: “X în oricare dintre reprize”- 1.56, “1-3 goluri în meci”- 1,35 sau “gol în ambele reprize”- 1,73.
  3. BOTOȘANI – CRAIOVA vine într-un moment foarte prost pentru oaspeți, trei înfrângeri consecutive și un singur gol marcat în ultimele patru meciuri, plus amenințarea cu demiterea a antrenorului în cazul continuării seriei negative! De cealaltă parte sunt moldovenski care nu au frică de nimeni și nimic în acest debut de sezon. Abia au venit de pe terenul lui Hagi cu un 2-2 reușit după ce au fost conduși de două ori, iar fotbalul etalat în compania Viitorului a fost, poate, cel mai bun arătat în aceste cinci etape scurse de la începerea sezonului. Dacă vor continua așa e greu să-i oprească cineva să prindă play-off-ul, deși mai e timp destul până la verdictul final. Oricum, arată bine ce pune Marius Croitoru în practică, asta e evident și nu poate fi pus la îndoială nicicum. Oltnenașii tocmai ce și-au luat adio de la participarea în Cupa UEFA, onorabil zic eu, pentru că nu mai trecuseră ei două tururi consecutive de pe vremea lui Craioveanu și Badea. Cu toate acestea lumea din tribunele Băniei nu e mulțumită de ceea ce vede în jocul favoriților. Contestații pe bandă rulantă la adresa antrenorului, fluierături încă din min. 10, admonestări violente ale jucătorilor. Va fi imposibil să plece din Nordul Moldovei cu toate cele trei puncte: “1X și 0-3”- 1.75, “gazdele marchează 1-3 goluri în meci”- 1,38 și “peste 3,5 cornere în prima repriză”—1,40 sunt ideile mele privind acest meci de duminică.
  4. CHELSEA – LEICESTER ar fi trebuit să fie o sărbătoare pentru suporterii gazdelor. Echipa și-a dorit mult să revină de la Istambul cu trofeul Supercupei, dar eroarea lui Abraham de la punctul cu var la ultimul penalty a cântărit decisiv în declanșarea bucuriei printre fanii lui Liverpool. Același Abraham pe care eu îl văd unul din produsele de export în următoarea fereastră de transferuri în care lui Chelsea i se va permite să tranzacționeze jucători. Din punctul meu de vedere are aceleași atuuri în fața porților adverse cu care ne tot încântă de vreo trei-patru ani încoace și Harry Kane. (Bara porții lui Ionuț Radu din meciul de la Cesena, lovită în min. 85, tremură și acum. Iar dacă englezii ne-ar fi dat golul de 3-2 nu mai curgeau râuri de cerneală cu aprecieri la adresa echipei condusă impecabil de Mirel Rădoi.) Campionatul Angliei e altă mâncare de pește, iar Lampard trebuie să dreagă repede busuiocul după umilitorul 0-4 de pe terenul lui United. Doar că vulpile lui Leicester nu sunt ușor de prins în cotețul cu găini. Au o apărare compactă, disciplinată, iar pierderea lui Maguire abia acum se va vedea, în fața unui adversar superior valoric și care-i va asalta de pe toate părțile și din toate direcțiile. Iar dacă vor avea ocazia s-o bage și în poarta lui Arizabalaga, nu se vor sfii absolut deloc. Cred că am găsit trei variante bune de pariat: “GG3+”- 2,30, “X în oricare dintre reprize”- 1,52 și “2-5 goluri în meci”- 1,34.
  5. GENT – OOSTENDE e o ocazie fantastică pentru oaspeți să mai dreagă un pic busuiocul jumulit etapa trecută pe teren propriu de super-mașina de fotbal numită FC Brugge, iar la Gent e terenul cel mai fertil s-o facă. Asta pentru că echipa gazdă de azi a respectat semnul GG în toate cele șase meciuri oficiale ale acestui sezon, atât în UEFA, cât și în întrecerea internă. Trebuie să fim cu ochii pe ea și să profităm de apărarea lor permisivă, dar și de clasa celor doi atacanți de nivel bun spre foarte bun pe care-i exploatează la maximum, Kubo și Yakovenko. Să mai luam în calcul și faptul că trupa ce joacă pe teren propriu azi vine după o deplasare lungă în Cipru, unde s-a luptat cu APOEL pentru accederea în play-off-ul Europa League, deci oboseala s-ar putea să lase oarece urme fizice și de concentrare în rândul jucătorilor. Nu știu cine va lua punctele, habar n-am și nici nu-mi pasă, vreau doar notificări audio ale telefonului la golurile marcate: GG – 1,75, “1-3 goluri în prima”- 1,34 și “2-4 goluri în meci”- 1,44.
  6. ASTRA – VIITORUL devine un clasic al Ligii I, cu meciuri frumoase, cu goluri multe, suspans și dramatism, dar și cu o finală de Cupa României la finalul lunii mai, adjudecată de constănțeni după 120 de minute. Nu-i un lucru rău că mai vedem și astfel de dueluri, ne-am săturat naibii de chinuiala provocată de meciurile Chiajnei, Voluntarilor sau a cine știe cărei alte panarame! Giurgiuvenii vor fi nevoiți să se lupte contra uneia dintre fruntașele campionatului, ca joc și ca rezultate, fără cel mai bun jucător al lor, Denis Alibec accidentandu-se destul de grav în meciul de la Mediaș. Oaspeții vin după o serie fulminantă de goluri marcate tuturor adversarilor întâlniți până acum pe traseu, dar au arătat și slăbiciuni pe axul central al apărării, deci azi voi miza pe goluri, deși bănuiesc că nu vom avea deloc semnul “1” ca și rezultat final: “gol în ambele reprize”- 1.95, “1-3 goluri în prima”- 1,55 și GG – 1,90. În primăvară, pe același stadion s-au înregistrat un 1-0 pentru gazde în sezonul regulat și apoi un 1-4 de povestit nepoților.
  7. WOLVERHAMPTON – MAN UNITED ne-a oferit niște meciuri excelente în sezonul trecut, când lupii au produs surprize uriașe, învingând colosul proaspătului antrenor Solskjaer de două ori în două săptămâni, un dublu 2-1 în cupă și campionat. Ca și nou promovată în toamna lui 2018, dar pe când la timona diavolilor se afla Jose Mourinho, s-a mai consemnat încă o bombă greu de înghițit pentru pariori, un 1-1 inimaginabil la acea vreme, cu fotbal bun pe teren și multe ocazii la cele două porți. Ambele trupe vin după un început de sezon foarte bun. Gazdele tocmai ce au trecut două tururi preliminare în UEFA de două echipe minuscule, dar între ele au remizat alb pe terenul vulpilor din Leicester. Oaspeții, în schimb, s-au distrat contra lui Chelsea, un mare rival al ultimilor 10-15 ani, 4-0 care a făcut înconjurul planetei la toate jurnalele de știri. Au avut poftă de gol, deși l-au vândut pe Lukaku la Inter și Alexis Sanchez e încă în refacere după o accidentare, iar rolul de primadonă în atac l-a preluat cu success (deja de vreo doi ani!) tânărul Rushford. Un mare plus este și achiziția celor doi fundași de Națională, Maguire și Wan-Bissaka, cu o sumă amețitoare, 150 de milioane, așa că văd favorită certă trupa vizitatoare, iar istoria de anul trecut va rămâne… istorie: “X2 și 2+”- 1.74, “oaspeții marchează 1-3 goluri în meci”- 1,31 sau “X în oricare dintre reprize”- 1,47.

Trecem la galeria foto, foarte bogată și azi, numeric vorbind, dar și financiar. Primul pe lista mea este piteșteanul Deejay Dee, foarte cunoscut printre oamenii de pe grupuri. El joacă live o cotă 2+ cu meciuri din Columbia și Brazilia, doi “X solist” și totul se transformă în cash. Punct. Al doilea performer este Terec Alexandru Bogdan care are două bilete în rubrica de azi (nr. 2 și 16) și care face niște nebunii de mi-a stat inima! În primul, jucat în weekend pe 400 de lei cu patru evenimente în același pronostic “X sau 3+” și bagă 1500 în buzunar, iar la al doilea, de marți seară, alege 12 evenimente cu tot felul de năzbâtii jucate, fentează surprizele de la Copenhaga, Porto, Qarabah și Celtic cu număr de goluri, iar la numărătoarea voturilor se mai alege cu încă 1200. Minunat, de-a dreptul! În foto nr. 3 avem biletul lui Nicușor Cornel Pește cu un combo de 11 evenimente, 10 lei pariați pe tot felul de variante, dar uitați-vă că la meciul 4, cel din Venezuela, joacă “sub 1,5”, cotă 2,98!!! S-a luat darul de aproapte 1000 de euro, să fie sănătos! Am ajuns la biletul nr. 4, un internațional din Belgrad, Takir Copic, cu trei meciuri în handicap, toate scoase ca din pălărie și cu un imens noroc la Tottenham, o cotă 12 de nota 10! Apoi biletul nr. 5 postat de Marus Oltean, și el un profesionist al acestui “sport”, care joacă trei meciuri din Cupa Germaniei în “2+ în prima repriză”, aruncă în luptă o hârtie de 500 și o înmulțește cu 6,75 după nici jumătate de oră de joc. Inimaginabilă inspirație! Și tot la fel în foto nr. 6, proprietar fiind Ciprian Mihai Stanca, unde vedem un “2 solist” de toată frumusețea la FCSB – Voluntari , 300 pariați, 1500 încasați. N-a zis gigi din Pipera c-a fost un rezultat asumat? Și l-a repetat ca papagalul și cel care face încălzirea cu folbaliatorii, dirijorul ăla, cum dracu’ l-o chema? Amicul nostru din Ploiești, Mihai Sârbu, ne prezintă două lucrări de artă (foto 7 și 11) cu combinația goluri-cornere înverzită doar la ultima fază a meciului când s-a produs a 10-a lovitură de colț, cea mai așteptată a zilei, iar în cel de-al doilea, greșit de fata cu pantaloni scurți de la agenție (iar el n-a mai avut ochi să vadă eroarea), unde a trebuit să aștepte un meci de marți seară din Anglia inferioară ca să și iasă GG3+, deși el pariase acolo meciul Viitorului contra moldovenilor din Botoșani! Am ajuns la Neluță Modrojan și cota sa 3 din foto nr. 8, simplă, fără bătăi de cap. Iar din poza nr. 9 ne face cu ochiul biletul lui Adi Szabo, recent revenit din Germania, cu cele 7 evenimente din Liga de marți, pariate în fel și chip, special să evite surprizele de pe unde au fost ele. O cotă de 20 demnă de tot respectul! Și acum o cotă 2 de nota 10 jucată de Edward Mihai Enache în biletul cu nr… 10. Trei meciuri pariate cu “gol în prima” și uite cum se dublează banii dacă nu cauți miliardul! Poza nr. 12 este proba indubitabilă, din punctul meu de vedere, că FCSB – Voluntari a fost o crimă cu premeditare! Proprietarul e anonim, dar e un tâmpit că a postat așa ceva! Cred c-a vrut să se laude în fața băieților, dar de fapt el demonstrează că a mizat la punct fix: “2 și 3+” într-un meci cu “rezultat asumat”. Și n-a mizat 5-10-20 de lei, frateee, a pus omul 2000, deci nu-mi poți zice mie că ai avut visul ăsta într-o noapte de august, că poate puneai doar 300, ca băiețașul de mai devreme și doar pe victoria oaspeților finului Pandele al nașului gigi! A pus 2000 pentru că a știut exact scenariul telenovelei! La final a luat 16 mii și gata, dar cred că au mai circulat încă vreo câteva sute de astfel de ponturi prin toată tara, și încă vreo câteva sute (de mii de euro) pariate dincolo de granițe, prin Anglia, Irlanda, Germania, știm și noi… Când cineva, cred că același Mihai din Ploiești, mi-a trimis azi poza nr. 13, am crezut că mor pe loc. Să faci două bilete identice, împărțind banii pariați în 30+20 de lei ca să nu depășească limita de 150 de mii de lei, cu cele 13 meciuri ale zilei de marți inspirate doar de ghiavul, (că nu cred eu că Dumnezeu, Allah sau Buddha se ocupă cu vinderea de ponturi și plata după!) e peste puterea mea de înțelegere! 2,7 miliarde de lei vechi sunt în contul omului din Cluj-Napoca acum, inimaginabil ce bombă a căzut în agenția aia nenorocită!  Aceleiași case de pariuri i-o trage și Valentin Hunter, tot un profesionist cu acte în regulă, cu biletul nr. 14. Pariați 200, încasați de 44 de ori mai mult, mamăăăăă! Închei cu patru bilete pierdute la câte un singur meci, un singur gol, și ce naiba o mai fi. Laur Balaurul, amicul meu de cafea de la Pizza Marina, ne arată în foto nr. 15 două gherle milimetrice și 2200 de lei virtuali transformați în șanse de 200. Biletele sunt ale lui Daniel de la Jysk, dar n-a vrut omul să se afirme ca să nu fie asaltat de nebunii care vor bilete gata făcute! Apoi poza nr. 16 e biletul meu de weekend cu palma trasă de Genk, iar la nr. 18 este isprava nereușită de Crăciun Valentin care a pariat în seara plecării din Copenhaga vreo 20 de coroane să încaseze 500 de euro. Și nu i-a băgat la portofel, pentru că la meciul lui Brentford îi trebuiau minim trei goluri, s-a făcut 1-1 în min. 69 și așa a rămas, arde-l-ar focu’ de meci!

Atenție la ce sume pariați, oameni buni! Pe ei pe mama lor!

Vali Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.