Buzoianul Cătălin Predoiu și primarul Aradului, Gheorghe Falcă, și-au prezentat, marți seară, la Buzău, proiectele pentru România cu care își propun să atace în 2014 cea mai înaltă funcție în stat din postura de candidat al PDL.
Primul înscris la cuvânt a fost oaspetele Gheorghe Falcă, cel care a explicat în discursul său că programul pe care îl propune are la bază patru repere, în speță cetățeanul, familia, țara și Europa.
„Să ne asumăm valorile de dreapta şi unificarea dreptei. Proiectul meu de ţară refuză un model de dezvoltare centrat pe stat, promovând un model întemeiat pe valorile familiei tradiţionale, pe cetăţeanul liber şi responsabil, pe acel om care nu așteaptă cu mâna întinsă la stat”, le-a explicat buzoienilor,Gheorghe Falcă.
La rândul său, Cătălin Predoiu a declarat la Buzău că proiectul său, în perspectiva în care va ajunge șef al statului, se bazează pe atragerea investițiilor din Vest și pe menținerea tinerilor pregătiți în țară.
”Proiectul meu e bazat pe problematica economică pentru ca asta este problema nr. 1 a României. Locurile de muncă, incertitudinea lor, șomajul, mediul de afaceri geme sub taxe și comportament abuziv,tinerii pleacă pe capete pentru că nu au speranța de carieră și asta e problema cea mai gravă. Daca nu o rezolvăm pe asta, atunci restul sunt proiecte pe hârtie. Cred că nici un cetățean al României nu o neglijează și eu urmăresc alcătuirea unui model economic românesc care să fie susținut de toate forțele politice pentru a căpăta predictibilitate. România este încă o țară de extracție atât din punct de vedere al resurselor cât și din punct de vedere al capacităților umane. Pleacă tineri pregătiți în care au investit familiile sau statul și dacă aceste capacități pleacă, și în general pleacă vârfurile, ne vom trezi că și să vrem nu mai putem dezvolta nimic pentru că nu mai avem cadre bine pregătite”, a spus la Buzău Cătălin Predoiu.
La prezentarea programelor celor doi prezidențiabili PDL au participat aproape 300 de membrii PDL care au ascultat disciplinați și au trimis întrebări celor doi invitați care le-au răspuns în măsura timpului disponibil. Dezbaterea dintre cei doi pretendenți a fost una civilizată, poate chiar prea civilizată, astfel încât mulți dintre cei prezenți în sală au fost furați de somn sau au plecat înainte de final, plictisiți de încă o serie de promisiuni electorale.
Alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la funcția de președinte al României vor avea loc, în județul Buzău, sâmbătă, când la urne sunt așteptați aproximativ 3.000 de membri de partid.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Da dumnealor n-au fost la guvernare? Ce au făcut? Unde-i statul minimal? Undei drumul spre vest? Aiureală pe băţ! Joc politic!! Că noi de jocuri avem nevoie, nu? Trei mii de oameni ori cinci lei = 15000 lei noi pierduţi de geaba…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.