Florinel MICHETEN

Șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi, colonelul Florinel Micheten, a fost sancționat de superiori cu avertisment după ce în urmă cu aproape o lună o comisie complexă de la vârful Jandarmeriei, în frunte cu însuși comandantul Inspectoratul General al Jandarmeriei, colonelul Mircea Olaru, a efectuat un control la unitatea buzoiană în urma unei anonime care conținea nu mai puțin de 30 de capete de acuzare. Printre altele, comandantului Inspectoratului de Jandarmi Buzău, Florinel Micheten, era acuzat în epistola livrată prin e-mail Inspectoratului General al Jandarmeriei, că ar fi făcut țuică din prunele adunate din livada pe care ar deține-o la Buzău unitatea militară și ar fi valorificat-o pe raza comunei Mărăcineni către o anumită persoană dar și că acesta și-ar trimite șoferul să-i cumpere țigări sau covrigi.
Aspectele semnalate în scrisoarea anonimă au fost verificate de comisia venită special de la București, formată inclusiv din trupele speciale ale instituției, ajungându-se chiar ca, în comuna Mărăcineni, să fie chestionate toate persoanele care purtau numele indicat în anonimă pentru a se înlătura orice bănuială. După zile întregi de anchetă, comisia sosită special din Capitală a dat verdictul în cazul colonelului Florinel Micheten. Acesta a fost sancționat cu avertisment, măsură în urma căreia, timp de 6 luni ofițerul nu are voie să se înscrie la nici un concurs de promovare pe funcție și care rămâne la dosar și poate fi luată în calcul pe viitor în situația în care colonelul Florinel Micheten va mai dori să ocupe o funcție importantă.
Motivele pentru care șeful Jandarmeriei Buzău a primit însă avertismentul sunt unele de tot râsul, desprinse parcă din filmele cu Louis de Funès, dar ceea ce este cel mai grav este că ele sunt cât se poate de reale iar oamenii de la vârful Jandarmeriei sunt purtați pe drumuri alocând timp și bani pentru niște situații semnalate de câteva persoane din interiorul Inspectoratului Județean de Jandarmi dar și din afara sistemului.
Astfel, comandantul Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău este vinovat că a folosit autobuzul unității pentru a transporta o clasă de elevi ai Colegiului Național B. P. Hasdeu de la unitatea de învățământ până la sediul Jandarmeriei Buzău într-o acțiune de promovare a Jandarmeriei și a meseriei de jandarm în săptămâna cunoscută drept „Școala altfel”. Pentru aceasta, Micheten va trebui pe lângă avertisment să scoată din buzunar contravaloarea combustibilului consumat, al chiriei autobuzului unității și al valorii muncii prestate de șoferul acestuia, dar asta numai după ce de la Centru se va constitui o comisie specială care să calculeze prejudiciul cauzat de comandantul I.J.J. Buzău.
De asemenea, echipele de control au mai descoperit că Micheten ar fi apelat la mecanicul angajat al unității militare pentru că într-una din zile nu a mai reușit să plece, la final de program, cu mașina, proprietate personală, pentru că aceasta nu a mai pornit. Pentru această faptă, ofițerul va trebui să îi plătească din buzunar mecanicului unității contravaloarea a două ore de muncă.
„Într-o bună zi nu mi-a mai pornit mașina și nu am mai putut pleca cu ea și l-am rugat pe mecanic, dacă se poate uita, să îmi spună ce este de făcut. Omul s-a uitat dar nu a reușit să găsească o rezolvare, drept pentru care am dus-o la service-ul autorizat de unde am și factură pentru defecțiunea respectivă. Oricum, asta este situația, îmi asum cele constatate de comisie și fără îndoială voi achita sumele ce vor fi stabilite de comisia administrativă”, a declarat colonelul Florinel Micheten, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău.
În rest, în ceea ce privește activitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, acesta s-a clasat în primele cinci unități de profil din țară iar la nivelul unității nu au fost găsite nereguli de natură a afecta activitatea instituției. Cu toate acestea, Micheten nu este pentru prima dată în atenția anchetatorilor de la București. La sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei române se primesc periodic reclamații despre conducerea I.J.J. Buzău, dar până în prezent nici una din comisiile de verificare care au călcat unitatea buzoiană nu a găsit nereguli.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Ceva mai penibil nu cred ca poate exista.
    Cei care au produs aceste concluzii ar trebui trimisi acasa imediat! Cum sa platesti niste oameni care fac asemenea rapoarte de control?
    Doamne…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.