O ambulanță încearcă de la primele ore ale dimineții să ajungă în localitatea Scutelnici pentru a prelua doi bebeluși, de 8 și 10 luni, cu febră mare incă din cursul zilei trecute. Acțiunea este îngreunată de troienele de zăpadă de pe drum iar utilajele de deszăpezire merg în fața ambulanței pentru a-i face calea liberă salvării.
Ambulanța a încercat să ajungă și ieri la cei doi copii, însă fără succes. Până la urmă drumarii au reușit să ajungă la casa bolnavilor cu două utilaje dar părinții micuților au refuzat să plece spre spital cu aceste autovehicule.
Cei doi copii au rămas peste noapte acasă, cu febră mare, dar sub supravegherea medicului din comună, după cum a precizat primarul din localitatea Scutelnici. Astăzi, însă cei doi micuți trebuie să ajungă urgent la Spitalul Județean Buzău, pentru a fi tratați de medici pediatri astfel că, din nou, salvarea încearcă să ajungă cât mai aproape de locuința în care se află micuții bolnavi.
Potrivit ultimelor informații primite de la dispeceratul Ambulanței Buzău, cei doi copii ar fi stabilizați în acest moment iar febra le-ar mai fi scăzut. Salvarea plecată spre ei mai are de parcurs cam cinci kilometri. o distanță mică dar care, în aseme4nea condiții, poate fi parcursă în zeci de minute ori chiar ore.

Tot astăzi, un elicopter SMURD a aterizat în curtea unei unități militare din Buzău pentru a prelua o fetiță de trei luni, cu malformație cardiacă și alte probleme grave de sănătate care trebuie să ajungă urgent la un spital din Capitală.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.