Judecatori Buzau

Pentru magistrații Judecătoriei Buzău 2012 a fost un an cum nu se poate mai aglomerat. Pe rolul instanțelor s-au înregistrat nu mai puțin de 48.000 de cauze ceea ce însemnă cu peste 36 la sută mai mult decât în anul anterior. Din această cauză încărcătura de dosare pe judecător a ajuns la o cifră record de 1912 dosare mai ales că în acest an au fost mai puțini magistrați la Judecătoria Buzău din cauza concediilor post natale. Din totalul de 48.000 de dosare au fost soluționate 26 .000 de cauze restul primind termene atât în 2013 cât și în 2014. În ciuda numărului extrem de mare de dosare calitatea actului de justiție nu a avut de suferit semnificativ. În materie de dosare penale din 1817 sentințe dictate de magistrații Judecătoriei au fost atacate 21 la sută dar instanțele superioare nu au modificat sau casat decât 3 la sută dintre acestea. În ceea ce privește dosarele de natură civilă lucrurile stau și mai bine. Din 23.794 de sentințe dictate de judecătorii buzoieni doar 6,78 la sută au fost contestate și doar 1,54 la sută au fost modificate sau casate în căile de atac.
Și în acest an cea mai aglomerată secție a fost cea civilă. Aici, doar în primul semestru al anului 2012 s-au înregistrat nu mai puțin de 22.000 de cauze între acestea majoritatea fiind contestații ale amenzilor primite de șoferii buzoieni fără rovignetă. După jumătatea anului, atunci când guvernanții au modificat legea iar o persoană nu mai poate fi amendată pentru lipsa rovignetei de mai multe ori într-o singură lună și numărul dosarelor civile ajunse pe masa magistraților Judecătoriei Buzău a scăzut la doar 12.000 de cauze.
Chiar dacă în ultima parte a anului s-au înregistrat mai puține cauze pe rolul Judecătoriei Buzău asta nu a însemnat o decongestionare a activității. Și în aceste condiții, judecătorii ajung să dea termene în dosarele care ajung în aceste zile pe rolul judecătoriei Buzău abia la finele lui 2014.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.