Aleșii județeni au votat, marți, bugetul consolidat al județului, buget care se ridică în acest an la 55 de milioane de euro. Potrivit președintelui CJ Petre Emanoil Neagu bugetul votat marți este unul echilibrat care cu ajutorul sumelor atrase din fonduri europene și din alte programe naționale și guvernamentale va fi suficient pentru planurile pe care administrația județeană le are pe acest an. Astfel din suma totală 20 de milioane de euro vor fi cheltuiți pentru investiții iar 35 de milioane de euro vor fi cheltuieli de funcționare pentru Consiliul Județean și toate instituțiile din subordinea acestuia.

„Bugetul județului s-a votat, mai bine mai târziu decât niciodată. Este un buget echilibrat dar prin găsirea și altor surse extrabugetare considerăm că este un buget bun. Avem un buget de 55 de milioane de euro din care 20 de milioane de euro vor fi folosiți pentru investiții și dezvoltare durabilă iar ceilalți 35 milioane de euro vor fi cheltuieli de funcționare aceasta nu înseamnă doar salarii ci și funcționarea tuturor instituțiilor subordonate. Vom avea investiții în infrastructură, se va termina licitația pentru drumul Vintilă Vodă-Bisoca proiectare și execuție, tot după sărbători ceți vedea șantierul la fostul spital Brătianu, lucrările la podul de la Vadu Pașii sunt avansate și se vor finaliza. Va mai fi finalizată licitația pentru Cozieni-Brăești. Se vor asfalta din fonduri proprii mai multe drumuri județene, cum ar fi cel de la Cislău-Buda Crăciunești-limita cu județul Prahova, la Florica, Valea Salciei, Murgești, Mărgăritești, 4 milioane de euro fiind alocați în acest an din fonduri proprii pentru covoare asfaltice pe o lungime de 80-100 de kilometri”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

De asemenea administrația județeană va continua să investească masiv în infrastructura de sănătate în acest an fiind planificate mai multe lucrări.

„Pe infrastructura medicală vom avea și aici investiții. La UPU nu este o întârziere ci vom semna contractul de finanțare de 3,5 milioane de euro din care 1,5 milioane de euro din fonduri europene, cel mai probabil după sărbătorile pascale. S-au schimbat niște Hotărâri de Guvern și au trebuit făcute modificări. Nu se va bloca sub nici o formă investiția pe blocul operator, au fost oprite lucrările o perioadă pentru că atunci când s-au început lucrările au fost găsite și alte probleme care nu puteau fi prevăzute și a fost nevoie de un act adițional pe care eu nu o să îl semnez niciodată până când proiectantul nu îmi prezintă reglementările, situația de lucrări și ceea ce trebuie făcut. Oricum nu se poate pierde nici un ban, sunt bani din bugetul CJ și nu au cum să se piardă. Vor mai fi și alte investiții la Spital pentru că am mai accesat un proiect pe fonduri europene pentru aparatură medicală de ultimă generație, vor începe lucrări de reabilitare la secțiile exterioare, la Gârlași unde trebuie refăcut gardul și pavilioanele aduse la un anumit standard cu reabilitări termice și energetice”, a declarat președintele CJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.