Alunecare Ratesti
Mănăstirea Rătești, în pericol să se surpe după ce ploile din ultima vreme au dus la reactivarea unei alunecări de teren. Până acum, pământul care o ia la vale a afectat 11 chilii, pereții bisericii au început să se surpe, la fel și Stăreția.
De asemenea, a fost afectat drumul care duce către mănăstire, drum la care autoritățile locale au intervenit și la acest moment se poate circula cu autovehicule de tonaj redus, urmând ca atunci când vremea o va permite să înceapă lucrările pentru remedierea situației.
Din cauza situației generate de alunecarea de teren reactivată urmare a vremii extrem de capricioase, jumătate din măicuțele care locuiesc la Mănăstirea Rătești au fost evacuate din clădirile afectate și mutate în alte chilii, nelocuite până acum, din incinta locașului de cult.

Mănăstirea de la Rătești este un important punct de atracție turistică din zona de deal a județului Buzău iar la sfârșitul anului 2013 obiectivul a obținut o finanțare europeană de aproape 3 milioane de euro pentru reabilitare. Deși contractul de finanțare a fost semnat în luna noiembrie a anului 2013, lucrările de reabilitare nu au început, fiind o chestiune de zile până când acestea vor demara. Din păcate, alunecarea de teren care a afectat în aceste zile Mănăstirea Rătești riscă să întârzie lucrările de reabilitare, pentru că înainte de a se începe modernizarea va trebui rezolvată problema stabilizării versantului pe care se află ridicate construcțiile complexului monahal.

Vom reveni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.