asfaltare

Mult așteptata asfaltare a străzilor din municipiul Buzău cu banii de la BERD mai are de așteptat. Deși lucrările au fost scoase la licitație în cursul anului trecut nici un constructor nu a venit să se înhame la refacerea celor 46 de kilometri de străzi din municipiul Buzău. Motivul care îi determină pe constructori sa fugă de această lucrare pare a fi o clauza din contract conform căreia constructorul ar trebui să întrețină străzile timp de 9 ani.
„În situația în care finanțarea există nu s-a prezentat nimeni la licitație pentru că era scoasă la licitație proiectare, execuție și mentenanță. Cred că această mentenanță a speriat constructorii și pentru că nu au venit la licitație Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare s-a implicat în mod serios și a trimis în România chiar pe șeful de sector din Londra și am avut o întâlnire cu constructori invitați de ei pentru a garanta acest tip de licitație”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
Conform edilului buzoian lucrarea va fi scoasă din nou la licitație la începutul lunii aprilie și va dura cel puțin 90 de zile. Dacă lucrarea va fi adjudecată va urma o perioadă de 6 luni de proiectare și abia apoi vor începe lucrările cel mai devreme în toamna anului 2015.
„Sper ca apelul BERD către constructori să aibă efect și constructorii să vină la licitație. Cred că mentenanța pe 9 ani este marea problemă. Oricum până atunci ne vom ocupa de întreținerea străzilor din municipiu cu ajutorul societății Urbis-Serv”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.