Marian Cojocaru, pilotul care în anul 2012 a aruncat din paramotor alimente pentru localnicii din Valea Salciei sinistrați de 3 săptămâni are nevoie de bani pentru a fi transferat la un spital din Austria.
Marian Cojocaru s-a prăbușit cu paramotorul în lacul Comana și a ajuns la spital pe 10 iulie. De atunci, pilotul care ar fi aspirat apă în plămâni se afla în stare critică la spitalul Bagdasar-Arseni iar ultimele analize indică că acesta ar fi contactat două bacterii intraspitalicești extrem de rezistente care îi complică și mai mult situația.
Pentru a evita astfel de infecții și a-l putea opera pe pilotul care are nevoie de o intervenție la coloană familia a decis să ceară mutarea acestuia la un spital din Viena și are nevoie de bani pentru transferul și intervenția chirurgicală la care trebuie supus.

„După cum știți, starea lui Marian Cojocaru este suficient de stabila pentru a permite sa fie transportat, iar el lupta sa își revină cat mai repede. Este necesar transferul lui la Viena pentru efectuarea operației pe coloana (e singura varianta de tratament datorita infecțiilor intra spitalicești ce pot duce la degradarea rapida a stării lui).
Atât transferul, cât si intervenția, respectiv recuperarea ulterioara care va fi de lungă durată, necesită fonduri pe care – mulți si uniți cum am fost si până acum – suntem convinși ca le putem strânge împreună. Orice ajutor este bine venit si foarte apreciat.
Conturile in care se pot face viramentele:

RO87 BRMA 0501 0209 2760 0000 – RON
RO25 BRMA 0501 0209 2769 5400 – EUR

Banca Romaneasca
Titular: Irina-Valentina Cojocaru
Mulțumim din suflet! „ este mesajul postat de Irina Valentina Cojocaru, soția pilotului.

Săptămâna trecută primarul comunei Valea Salciei, Marian Mușat, aflând de problemele cu care se confruntă Marian Cojocaru a postat pe pagina de Facebook a Primăriei un anunț prin care îi îndeamnă pe locuitori să doneze sânge.

Marian Cojocaru este internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului „Bagdasar-Arseni” din 10 iulie şi a fost, timp de o săptămână, intubat şi ventilat mecanic. În accidentul petrecut pe 10 iulie când paramotorul pilotat de Marian Cojocaru s-a prăbușit în lacul Comana şi-a pierdut viaţa pasagerul paramotorului, Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock, o formaţie tribut AC/DC.
În 2012, Marian Cojocaru a participat la o misiune umanitară în judeţul Buzău când, de la bordul paramotorului a aruncat pâine şi conserve, localnicilor din Valea Salciei, care erau izolaţi din cauza ninsorilor abundente. Pilotul a ajuns la Buzău cu paramotorul pe o platformă, a mers în localitatea Buda, la câţiva kilometri de Valea Salciei, unde împreună cu autorităţile au deszăpezit o uliţă de unde să poată decola. Timp de două zile, Marian Cojocaru a zburat de cinci ori deasupra comunei Valea Salciei, la minus 10 grade Celsius, şi a distribuit alimente oamenilor izolați de zăpezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.