Prefectura a dat câștig de cauză Companiei de Apă Buzău în ceea ce privește intenția municipalității de modificare a actului constitutiv al Companiei și cere Primăriei revocarea Hotărârii nr 108 adoptată de Consiliul Local Municipal  pe motiv de legalitate.

Acțiunea vine după ce directorul Companiei de Apă Buzău, Ionel Tescaru, a solicitat sprijin reprezentanților Guvernului  considerând intențiile primarului Constantin Toma  ca fiind ilegale.

Astfel, Prefectura Buzău consideră că „Nu este atributul nicuneia dintre Unitățile Administrativ Teritoriale  membre al Asociației de Dezvoltare Intracomunitare Buzău 2008 să modifice unilateral statutul ori actul constitutiv al asociației după cum nu se poate substitui direct unei prerogative a A.D.I.”

Din aceste motive, Prefectura solicită Consiliului Local Municipal să „reanalizeze H.C.L. nr 108/01.07.2016 în vederea revocării acesteia în prima ședință a autorității deliberative ”. În cazul în care Consiliul Local Municipal nu va revoca Hotărârea nr 108 Prefectura va sesiza instanța de contencios administrativ pentru revocarea actului administrativ.

Decizia Prefecturii are la bază mai multe adrese ale Comnpaniei de Apă, ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008 și o adresă a Ministerului Fondurilor Europene adresată Prefecturii Buzău după ce directorul Companiei de Apă Buzău a informat ministerul despre hotărârea adoptată în CLM.

Recomandarea Prefecturii nu este împărtășită de primarul Constantin Toma care  consideră legală hotărârea adoptată de CLM și spune că va merge în instanța de contencios administrativ pentru a-și susține punctul de vedere

33 COMENTARII

 1. Din acest”război”păgubitul va fi tot cetățeanul care plateste factura încărcată cu asa zisele „pierderi”pentru spălarea cazanelor (vezi apa super ruginita de Craciun ,Paste etc) ,apa de la Dumnezeu -meteorica au alte tertipuri de a calcula valoarea unui m.c de apă?Aceasta Companie nu are nici o obligație de a-si acoperi propriile pierderi in afara celor strict adtive si salariale de iti este teama sa pronunti cifrele?As fi mulțumită,ca cetatean sa vad răspunsul in valoarea lunara a facturii!

 2. D.na Prefect a Judetului Buzau .. Clienta(prietena) fidela a Proxenetului de la CAMELOT si clar prietena cu D.NUL Tescaru ,,,,,CE DREACU SA NE MAI MIRE DRAGI BUZOIENI…….. Pentru prima data in istoria recenta a JUDETULUI BUZAU avem un sef de cabinet al prefectului, in al carui CV (NEOFICIAL) gasim ocupatia de PROXENET………..UNDE DREACU AU FOST AUTORITATILE ABILITATE IN MOMENTUL NUMIRII D.NULUI ,,CAMELOT,, sef de cabinet……………….????????????????

 3. Doamnelor ,domnilor este sfidător ,umilitor în timp ce facturile la apa sunt plătite de consumatori bătrâni,pensionari,someri, acest îmbuibat sa- si atribuie un salariu lunar de paste 175 lei net …brut înseamnă mult mai mult ! În ce țară trăim ? Afară din Compania de Apa si a lui Tescaru si a hoților ! Îmi asum vând spun hoți ..plătim apa murdara pe care noi o consumăm ! Plătim cel mai mare preț din România ,oare cine se crede banditul asta de vrea să pună monopol el pe noi locuitorii acestui oraș ? Buzoieni nu mai sunt prosti ! Primăria să facă ceva altfel ieșim în stradă !

 4. Apa de consum …motorina ! Lași să curgă ceasul se învârte ..bandiții își iau banii aruncandu- ne în ochi proiectele europene …în ce țară di lumea asta plătești apa de consum si curge motorina ? Directorul asta iresponsabil despre care presa a scris sute de pagini ,sute de ore de emisiuni tv cine dracu se crede ? Niciodată în 2 ani nu a fost la audiente ! Am plătit 156 mc apa intr- o singură lună cu cititor al Companiei de apa…nu există în România alt județ cu așa Pret la apa ! Perfecta îl susține ? Sa plece și ea si acest hot care încasează sute de milioane lunar ! Nu este orașul lor iar noi nu suntem sclavii acestor oameni ! Va fi protest !

 5. Foarte bine. Toma trebuie pus cu botul pe labe si dat pe mana justitiei. Cu fondurile europene nu te joci. Si mai lasati-o pe asta cu apa ruginita, ca la ai mei in 20 de ani a venit apa ruginita cam de 6-7 ori. Cand vin acasa beau apa de la robinet si mi se pare cea mai buna apa din lume.

 6. Bună ziua dragi prieteni
  În cele din urmă Mesia a venit să ne elibereze din mâinile de escroci, criminali, hoți nu ne înșele și să abuzeze de trusturi noastre.
  Voi, cei care sunt în căutare de bani gata, eu nu știu cum să-mi exprim bucuria, pentru că fiind eu în căutarea de împrumut
  Am dat peste un om pe nume Marc rupe un om de afaceri francez, care acum locuieste aici,
  El a acordat un împrumut de 35.000 € și am vorbit cu mai mulți colegi care au primit, de asemenea, împrumuturi în acest om fără griji.
  Mai ales pentru mine, am primit cererea mea de credit de către Postal Trimite într-o perioadă de 72 de ore fără protocol și eu sunt destul de mulțumit.
  Motivul pentru care am publica acest post pe Facebook este că acest om continuă să lucreze minuni pentru oameni care sunt într-adevăr nevoie.
  Așa că am decis să împărtășesc această ocazie cu voi, care nu au beneficiul
  băncile care au mai confruntat cu creditorii necinstiți care nu abuzează de personalitatea altora;
  aveți un proiect sau au nevoie de finanțare, puteți scrie la el și să explice situația ta; aceasta va ajuta dacă el este convins de sinceritatea ta
  e-mail lui este: finance.institut89@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.