UPDATE: Judecătorii Tribunalul Buzău au respins astăzi recursul formulat de interlopul Valeriu Negociu, zis Marian Nissan împotriva măsurii de arestare preventivă. Prin decizia luată, judecătorii au menținut sentința dată de magistrații Judecătoriei Buzău, de la finele săptămânii trecute, care au hotărât trimiterea lui Nissan după gratii pentru următoarele 29 de zile.

Interlopul Valeriu Negociu, cunoscut sub numele de Marian Nissan află astăzi dacă rămâne în arest ori va fi cercetat în stare de libertate.

Recursul formulat de apărătorii lui Nissan la decizia magistraţilor de la Judecătoria Buzău de a-l aresta preventiv pentru 29 de zile pe cămătar, se judecă astăzi, astfel că în orele următoare, interlopul va afla dacă rămâne după gratii ori îşi va aştepta sentinţa în libertate.

 

Marian Nissan este acuzat de şantaj. El împrumuta cu sume foarte mari diverşi patroni, ajunşi la ananghie. Le cerea apoi dobânzi foarte mari, pe care afaceriştii abia le puteau suporta. Cei care nu i-au putut restitui cămătarului banii ceruţi, erau umiliţi, şantajaţi, ameninţaţi şi chiar bătuţi. Până acum, anchetatorii au identificat cel puţin cinci victime ale lui Nissan, în timp ce alţi buzoieni care de-a lungul vremii au apelat la serviciile interlopului, au plecat din ţară de frică ori au fost nevoiţi să-I cedeze acestuia bunuri de valoare, maşini şi chiare imobile.

 

Toate aceste victime ale interlopului Nissan  aşteaptă în tensiune să vadă dacă bărbatul va rămâne după gratii. Aceasta cu atât mai mult cu cât, potrivit unor surse de presă, după ce a fost reţinut, Nissan ar fi  început să-i ameninţe prin intermediari pe cei care sunt părţi vătămate în dosar. Pe de altă parte, interlopul este singurul cercetat în dosar deşi faptele de care este suspectat nu le-a comis singur. Marian Nissan îşi ameninţa şi teroriza victimele cu ajutorul unor apropiaţi care se bucură, în continuare, de libertate.

 

Cristina DINULESCU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.