În week-end , Bucureştiul a găzduit Campionatul Naţional Şcolar de atletism şi Concursul Naţional de Primăvară a juniorilor 1 , competiţie desfăşurată pe pistă stadionului naţional de atletism Iolanda Balaş-Soter .
Aflată într-o formă deosebită atletă buzoiană Marina Andreea Baboi , LPS Buzău , pregătită de profesorul Gabriel Nicolau , a cucerit două titluri de campioană naţională învingând în probele de 100m plat – proba în care a stabilit în calificări şi semifinale cei mai buni timpi alergaţi anul acesta în România pe această distanţă – , şi 200m plat – proba în care a alergat Personal Best ( cel mai bun timp al carierei).

Aceste victorii ce i-au adus şi primul loc în Concursul Naţional de Primăvară al juniorilor mari în cele două probe , Marina fiind cadet în acest an competiţional deci mai mică de vârstă ! Marina adaugă astfel în palmaresul sau titlurile naţionale cu numerele 14 şi 15 şi se pregăteşte să primească invitaţia Federaţiei Române de Atletism la cea de-a 61 ediţie a Campionatelor Internaţionale de atletism ale României ce vor avea loc la Piteşti pe 4 iunie , zi în care Marina BABOI împlineşte 17 ani ! Reamintim că la ediţia precedentă a Internaţionalelor României -nr 60 – Marina , care nu împlinise 16 ani la dată desfăşurării competiţiei , a sosit pe un extraordinar loc 4 !
Medalie de argint şi titlul de vicecampion naţional pentru săritorul în înălţime Nicuşor Duduc , CSS Buzău , antrenor prof. Petrică Păun , aflat la ultima participare la această competiţie , Nicuşor terminând anul acesta liceul , depăşind astfel limita la care sunt admişi atleţii în concurs – să urmeze cursurile unei forme de învăţământ de zi , gimnaziu s-au liceu .
Bronz pentru Marius Bira , LPS Buzău , elevul profesorului Gicu Harjoi, în proba de aruncarea greutăţii 6kg , performanţă remarcabilă deoarece Marius este doar junior 3 în acest an şi participa la concursuri de aruncare a greutăţii cu bilă de 4kg ( în proba de aruncare a greutăţii 4kg juniori 3 , Marius este posesorul recordului naţional stabilit anul acesta în 14 mai la Oneşti )
Foarte aproape de podium s-a clasat Cătălin Apostol , LPS Buzău , pregătit tot de prof Gicu Harjoi , locul 4 la aruncarea discului 1,75 kg ( Cătălin fiind în primul an de cadet şi concurând în acest an şi la anul la aruncarea discului 1,5 kg ) şi locul 6 la aruncarea greutăţii 6kg ( proba lui în aceşti 2 ani de cadeţi fiind aruncarea greutăţii 5 kg )

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.